"Ponekad pomislim – Bože moj, mi smo u polufinalu LŠ!"

Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Fudbaler Ajaksa David Neres izjavio je za medije nakon još jedne bajkovite pobede „Kopljanika“ da i dalje ne može da veruje da je njegov tim u polufinalu Lige šampiona.

Tim iz Amsterdama slavio je u utorak uveče u Londonu protiv Totenhema 1:0 i došao nadomak svog prvog finala elitnog evropskog takmičenja od 1996. godine. Jedini gol na meču postigao je Doni van de Bek u 15. minutu.

Brazilac je nakon utakmice govorio za medije i nije uspevao da sakrije freneziju koja vlada u holandskoj prestinici nakon još jednog povoljnog rezultata u Ligi šampiona:

Mislim da čak i danas ne mogu da poverujem. Nekada zastanem i pomislim: ‚Bože moj, pa mi smo u polufinalu Lige šampiona!‘ Došli smo do ove faze takmičenja zbog naših vrlina i trudimo se da naš boravak u završnici takmičenja učinimo što je moguće upečatljivijim. Svi su videli da smo se protiv Totenhema borili do kraja najviše što smo mogli. Od finala nas deli još dobrih 90 minuta“, rekao je 22-godišnji Brazilac David Neres.

Neverovatno, nemam reči kojima bih opisao ovaj osećaj. U svakom trenutku – dok sam u hotelu, dok jedem, dok se tuširam – misliću: polufinale Lige šampiona“, rekao je Brazilac, koji je u finišu meča pogodio stativu.

Holandski gigant je na putu do Totenhema i polufinala uspeo da napravi ogromna iznenađenja i iz takmičenja eliminiše trostrukog uzastopnog šampiona Real Madrid i torinski Juventus.

Naredni meč polufinala na programu je u sredu osmog maja u Amsterdamu od 21 čas. U drugom polufinalu u sredu prvog maja od 21 čas sastaju se Barselona i Liverpul na stadionu „Kamp Nou“.