"Samo jedan od onih trenutaka kada vidite priliku"

Champions League 8. maj. 20193:31 > 3:37
Podeli:
Jan Kruger, Getty Images Sport

Trent Aleksander - Arnold odigrao je (još jedan) odličan meč, ali sve je kupio nesvakidašnjem potezom koji je doveo do četvrtog gola Liverpula u pobedi protiv Barselone.

Liverpul je dobio korner. Izgledalo je kao da Aleksander – Arnold kreće da zauzme mesto na terenu, a Džerdan Šaćiri se kreće ka aut liniji da izvede korner.

Mark – Andre Ter Štegen i Đerar Pike bodre saigrače.

I onda – bum!

Aleksander – Arnold se na pola koraka vraća ka lopti, šalje je pravo na liniju peterca gde je dočekuje Origi. Lopta je već bila na nozi napadača Liverpula kada je Ter Štegen shvatio šta se dogodilo.

Mladi bek Redsa kaže da nije uvežbavao ovakvo nešto. Da je to bio sam trenutak inspiracije, a Origi je uspeo da isprati loptu.

„Bio je to samo jedan od onih momenata kada vidite priliku. Divok je pratio i uspeo je da pošalje loptu u gol. Možda sam je poslao malo brže nego što je trebalo, ali snašao se, on je odličan igrač. Postigao je dva gola za nas večeras, svi ćemo se uvek sećati ovog momenta“, rekao je nakon meča Trent Aleksander – Arnold.

Divok Origi dobio je priliku od prvog minuta umseto Mohameda Salaha koji je u meču sa Njukaslom za vikend doživeo potres mozga. Postigao je prvi i četvrti gol.

„Bili smo odlični. Znali smo da će ovo biti posebno veče. Želeli smo da se borimo za povređene saigrače. Teško je sve to objasniti, bilo je posebno. Borili smo se do samog kraja i mislim da smo pokazali kombinaciju talenta i veoma napornog rada“, kaže Origi.