Giljen za SK: Jak je Slovan, ali jaki smo i mi

Champions League 13. jul. 201913:08 > 13:10
Podeli:
FK Sutjeska

Fudbaleri Sutjeske odigrali su sjajno u Bratislavi. Hrabro su ušli u meč sa Slovanom, borili se do poslednjih atoma snage, a nagrada je stigla u vidu spektakularnog gola Damira Kojaševića za 1:1.

Revanš se igra za 17. jula u Nikšiću, a odmah treba naglasiti da bi nagradu za MVP igrača utakmice, da tako nešto postoji u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dobio kapiten i golman Sutjeske, Vladan Giljen.

Sjajni čuvar mreže je u Bratislavi odigrao kapitenski, a u pojedinim momentima je ličio na hobotnicu. Sjajno je komandovao odbranom. Sigurnim intervencijama ulivao sigurnost i samopouzdanje saigračima. Skinuo je nekoliko zicera igračima Slovana. U samoj završnici, Slovenac Šporar je uspeo da ga savlada, ali je gol Slovenca, na radost Giljena i svih koji vole Sutjesku neutralisao pomenuti Kojašević.

“Slovan je izuzetno kvalitetna ekipa, sa sjajnim pojedincima u sastavu. Radi se o timu koji fosira napadački stil igre i logično je bilo da iz takve postavke stignu i do prilika za postizanje gola. Imali smo malo sreće na početku utakmice, ali sreća prati hrabre, a mi smo bili hrabri. Kako je meč odmicao bili smo sve bolji i bolji. Uspostavili smo ravnotežu na sredini terena, stvarali prilike za gol na drugoj strani terena” rekao je Vladan Giljen za Sport Klub i nastavio:

“Slovaci su nas baš pritisli u poslednjih desetak minuta. Zasluženo su stigli do vođstva, ali na osnovu svega što smo prikazali i mi smo zasluženo stigli do gola i sjajnog rezultata uoči revanša koji se igra u Nikšiću i na kome ćemo uveren sam kao i svi u timu imati ogromnu podršku sa tribina. Upravo bi taj vetar u leđa mogao da bude presudan na putu ka kompletiranju podviga, a to je plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona”.

Odmah posle prvog meča u Bratislavi, Slovaci su u glas poručili da su bolji tim i da dolaze u Nikšić da pobede.

“Slovaj je jaka i ozbiljna ekipa, ali jaki i izbiljni smo i mi. Rekli smo pre prve utakmice da poštujemo i cenimo Slovan, ali isto tako smo poručili da ga se ne plašimo. Odigrali smo hrabro i odvažno prvi meč. Isti pristup ćemo imati i u revanšu. Da li će to biti dovoljno da prođemo u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona? Iskreno se nadam da hoće”, naglasio je Vladan Giljen.

Revanš meč između Sutjeske i Slovana iz Bratislave igra se 17. jula u Nikšiću. Pobednika dvomeča u narednoj rundi ćeka kiparski APOEL.