Milojević: Nema straha, navijači su naša snaga

Champions League 5. avg 201913:43 > 13:46
Francesco Pecoraro, Getty Images Sport

Vladan Milojević, prvi trener Crvene zvezde održao je konferenciju za novinare pred sutrašnji dvoboj sa FK Kopenhagenom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Strateg prvaka Srbije izrazio je ogroman respekt prema Dancima, a od svog tima je zatražio punu koncentraciju i maksimalno angažovanje.

Sve što idete više, sve je teže. Ono što mi treba da uradimo je da budemo fokusirani. Nebitno ko je protivnik – poštovanje mora da postoji i mi moramo da budemo sigurni i damo sve od sebe”, rekao je Milojević, koji je o Kopenhagenu pričao u superlativu.

Izuzetno poštujem njihovog trenera, gospodina Solbakena. Imaju svoj stil igre, prepoznatljiv bilo gde, imaju svoj identitet. Igraju totalni fudbal u sistemu 4-4-2. Može dosta da se nauči od njih”, rekao prvi trener šampiona Srbije i gotovo u dahu dodao:

Nemamo čega da se plašimo, borićemo se, kao i uvek, nećemo ništa obećavati. Ono što možemo da kažemo je da ćemo se dobro pripremiti za sutrašnju utakmicu, navijači će nam dati dodatnu energiju da odigramo kvalitetno”, rekao je Milojević pred duel sa Kopenhagenom, koji je na programu u utorak od 20.45 na stadionu „Rajko Mitić”.

Osvrnuo se ponovo i na to da njegova ekipa nije sastavljena od vanzemaljaca:

Dosta toga se priča o nekoj formi, ne znam zašto se toliko priča?! Ne znam da li smo toliko digli standard, nismo vanzemaljci, imamo naše kvalitete i merila. Moja je to filozofija, svi su protivnici danas teški i mislim da je Zvezdu dosta toga koštalo kada su velika očekivanja. Ono što mi moramo jeste da uradimo sve što je do nas. Kad se već tako potencira, neka bude da nismo baš u najboljoj formi i neka tako ostane. Ne treba porediti Salcburg i Kopenhagen, ne znam da ih poredim, ali to su dve vrhunske ekipe, obe ekipe imaju svoj stil”, rekao je Zvezdin strateg.

Dodajući da bi „voleo da Zvezda dođe do svog cilja”, te da će biti maksimalno koncentrisani „bez obzira na to ko je protivnik”, izrazio je želju da poseta u utorak bude „još bolja u odnosu na prethodne utakmice”.

On je naročito pohvalio „delije”:

Pohvalio bih ovom prilikom naše navijače. I protiv Helsinkija je bila odlična poseta, jedno veliko bravo! Složio bih se sa Dancima, navijači su stvarno naša velika snaga”.

Na kraju se još jednom osvrnuo na predstojećeg rivala:

Igramo protiv takmičarske ekipe, Kopenhagen zna da igra evropske utakmice, videćemo da li će u Beogradu pomeriti liniju i odigrati opreznije… Ne bi da pričam o rezultatu, treba da uradimo šta je do nas i pružimo maksimum”, istakao je Vladan Milojević.

O sastavu tima za prvi meč sa Dancima.

Neke konture sastava sam imao još ranije. Dugo sam pratio Kopenhagen u mom trenerskom razvoju. Imam par dilema, moram da vidim kakvo je zdravstveno stanje pojedinih igrača. Imali smo neke probleme po povratku iz Finske, ostavićemo za utorak konačnu odluku. Ne volim da pričam o igračima ponaosob, Gajić jeste u konkurenciji, malo se mučio u proteklo vreme, pokušavamo da mu pomognemo, njegovi kvaliteti su neosporni. Želimo da bude fizički potpuno spreman. On je veliki profesionalac, možda je trebao da odmara, ali imao je Evropsko prvenstvo, dali smo mu i malo dužu pauzu i čekamo ga”, rekao je šef stručnog štaba FK Crvena zvezda.