Đorđić: Kopenhagen zna da se zatvori u Evropi

Champions League 6. avg 20198:39 > 8:42
Getty Image/Paul Kane

Bojan Đorđić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, kaže pred sudar sa Kopenhagenom da su se Danci oduvek ugledali na nemačku školu fudbala.

“Uveren sam da možemo da ponovimo uspeh iz prethodne sezone. Ne smemo se zadovoljiti jednom godinom u Ligi šampiona i pobedom nad Liverpulom. Već je osetan efekat učešća u Evropi i jasno je da moramo da nastavimo u istom smeru. Sposobni smo da savladamo Kopenhagen, a onda i da vratimo dug Švajcarcima. Neophodno je da podržimo naš tim. Igrači osete energiju sa tribina i moramo da budemo uz njih“, istakao je Đorđić za sajt crveno-belih.

U fudbalskoj biografiji Đorđić je imao priliku da igra u Danskoj, u Orhusu.

Povezano

“Danci su uvek bili fudbalska institucija na Skandinaviji i igrali su uvek drugačije od Šveđana, Finaca i Norvežana. Dok su ostali pažnju usmerili ka engleskom stilu fudbala, Danci su gledali ka Nemačkoj, pa ih umesto dugih lopti krasi pas igra ukrašena driblinzima“, naglasio je Đorđić i dodao:

“Kopenhagen je dominantan u domaćem šampionatu, osvojio je šest titula u poslednjih deset godina. Sa klupe ih predvodi sjajni trener Solbaken koji preferira formaciju 4-4-2, ali neretko zna da taktiku prilagodi rivalu, pa u Evropi neretko igraju zatvoreno čekajući kontru“.

Bivši prvotimac Zvezde ostavio je trag u crveno-belim redovima upravo protiv Danaca, prelepim pogotkom u dvomeču sa Odenzeom.

“Period proveden u Zvezdi mi je najlepši u životu. Veliki sam zvezdaš i zadovoljstvo mi je što sam uspeo da ponovim uspeh svog oca. Dok sam bio u Zvezdi osvojili smo duplu krunu, a postigao sam i gol u Evropi. Prepričavam taj pogodak, o lobu protiv Odenzea pričaću i unucima. Na svake 2-3 godine se odmaknem još pet metara, pa sad govorim da sam mrežu zatresao sa 45 metara. Nadam se da će kao i meni i aktuelnim prvotimcima susret sa Dancima ostati u lepom sećanju“, zaključio je Đorđić.