Bartolec: Penali bili neregularni

Champions League 16. avg 20199:56 > 10:06
Getty Images/Srđan Stevanović

Posle prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona fudbaler Kopenhagena Karlo Bartolec rekao je da je Crvena zvezda prosečna ekipa, o kojoj je pomalo potcenjivački govorio.

Ipak u revanšu je Zvezda bila bolja posle penal serije i uspela je da eliminiše dansku ekipu, a defanzivac je promašio zicer.

„Tužni smo, ali ispadanje nije nikakva katastrofa. To je sastavni deo sporta. Igrali smo gotovo 60 minuta sa igračem više i trebalo da utakmicu privedemo kraju pre nego što je došlo do penala. Borjan je branio sve što je išlo u gol, svaka mu čast, bila je to utakmica njegovog života. Pokazao se i na penalima, odbranio je čak tri“, rekao je hrvatski fudbaler, a potom prokomentarisao stanje terena.

„Penale je odlučilo blato koje se napravilo na 11 metara  od gola. Ceo dan je padala kiša, stala je predveče, teren nije bio loš. Ali baš na toj tački je bio uništen. Čak šerstorica izvođača su šutirala preko gola. Bela tačka se praktično nije videla, kod mog šuta komad trave se odlomio. To nije regularno, ne znam zašto nismo išli da šutiramo na drugu stranu“.

Bartolec je loše izveo penal, pa se lopta našla visoko iznad gola.

„Bio sam siguran da ću dati gol. Dan pre utakmice smo rekli da bi mogli da odluče penali. Zacrtao sam da ću pucati levo dole. Golman je otišao na drugu stranu, ali lopta mi je proklizala u tom blatu i lopta je odletela dole”.