Gvardiola: Jedan centralni defanzivac za mene je izazov

Champions League 17. sep 201918:00 > 18:03
Podeli:
Clive Brunskill Getty Images

Pred duel sa Šahtjorom u Ukrajini u prvom kolu Lige šampiona, menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola potvrdio je da je Džon Stouns povređen i da je to za njega izazov.

Džon Stouns povredio se u utorak na treningu i neće ga biti na terenu četiri do pet nedelja. Pepu Gvardioli je na mestu centralnog defanzivca ostao samo Nikolas Otamendi.

„Za mene kao menadžera je to neka vrsta izazova, imam samo jednog centralnog defanzivca. Ali imam jaku veru u svoj tim. Imamo snažan duh i ostali igrači će nadoknaditi sve što je potrebno. Dešava se, ali nemamo ništa od toga da se žalimo. Ako neko ne može da igra, on jednostavno ne može da igra. Moramo da izvedemo 11 igrača na teren i da pronađemo rešenje. Biće to zadatak i za igrače, da pronađu način da nadoknade izostanak saigrača. Džon i Ajmerik biće odsutni jako dugo“, rekao je Gvardiola.

Na meču sa Šahtjorom neće biti ni Fila Fodena koji ima stomačni virus.

Prokomentarisao je Gvardiola i novi dolazak u Šahtjor:

„Dolazio sam u Šahtjor više puta, uvek je lepo biti ovde“.

Igrač Sitija, Aleksandar Zinčenko, koji je uz Gvardiolu bio na konferenciji za medije, poručio je da Siti treba da igra svoju igru i da ne razmišlja mnogo o rivalu, kao i da je za njega i saigrače Liga šampiona prioritet ove sezone.

Ukrajinac je, naravno, oduševljen što će imati priliku da igra pred, na neki način, svojim navijačima.

„Ukrajina je najbolja zemlja na svetu. Tim treći put dolazi ovde tako da već poznaju grad i dopada im se. Meki od njih se već raspituju jer žele da kupe stanove ovde“, rekao je Zinčenko.