Degenek: Da smo poveli, ne bi nam dali nijedan gol

Podeli:
Katarina Kostić

Defanzivac Crvene zvezde Miloš Degenek rekao je posle poraza od Totenhema 4:0 u četvrtom kolu Lige šampiona da veruje da bi ishod meča bio potpuno drugačiji da su ‚crveno-beli‘ realizovali neku od šansi s početka utakmice.

Povezano

Milan je imao tu priliku pri rezultatu 0:0, pa smo imali još dve prilike kada su oni vodili 1:0 i u drugom poluvremenu smo imali još jednu šansu. Nažalosti, nismo ih iskoristili i to nas je na kraju koštalo svega. Mislim da bi utakmica bila totalno drugačija da smo poveli 1:0, kada je Milan imao priliku. Ne bi nam dali gol, Verujem u to da nam ne bi dali gol jer bismo se mi kompaktno držali, imali bismo motiv više i navijače. Energija bi bila drugačija. Ovako su oni iz nekih naših polušansi i grešaka davali golove, što je razlika jedne takve ekipe, koja ima kvalitet u napadu. Svaka im čast, dali su nam golove, ali mislim da nas nisu izigrali ni za jedan gol. Ti golovi su rezultat naših grešaka, loših postavljanja“, istakao je Degenek i dodao:

Ipak, ponosan sam na svoju ekipu i mislim da možemo dosta iz ovoga da naučimo. Sve je u u našim rukama, da prezimimo i igramo ove i sledeće godine u Evropi. I dalje se pitamo za sve. Olimpijakos jeste izgubio od Bajerna, šta je tu je, ali ne smemo da gledamo njih, već sebe. Da mi naš posao odradimo kako treba i da u sledećoj utakmici protiv Bajerna budemo bolji“.

Upitan zašto ‚crveno-beli‘ nisu reagovali bolje kod prvog primljenog gola, kada se lopta u par navrata odbila od prečke i stative, 25-godišnjak je rekao:

Šta da ti kažem, kako možeš da reaguješ? Pravo da ti kažem, ni oni nisu reagovali. Lopta je pogodila stativu, odbila se, ja sam je udario, Milunović je izbio. Onda je lopta otišla njima, pa je opet udarila prečku. Ne možeš da reaguješ, lopta ide 100 kilometara na sat.

Pogrešili smo par puta, neću da kažem gde i šta. Svi ste gledali. Mislim da smo neke situacije mogli da rešimo malo bolje, ali nismo. Mislim da su svi igrači odigrali dobro, neću da kažem da je bilo ko igrao loše jer su svi igrali maksimalno koliko su mogli. Žao nam je zbog rezultata. Idemo dalje“, zaključio je Degenek.