"Atalantu vidim u finalu LŠ, Siti je najbolji"

Champions League 5. apr 202012:46 > 12:50
Marco Luzzani/Getty Images

Brazilska legenda Ziko smatra da bi Atletiko Madrid i Atalanta ove sezone mogli da doguraju do finala Lige šampiona, iako mu je Mančester Siti favorit.

Elitno klupsko takmičenje prekinuto je zbog panedmije koronavirusa, a predsednik UEFA Aleksandar Čeferin rekao je da je krajnji rok da da sezona završi 3. avgust.

Povezano

Pre mesec dana rekao bih da je Liverpul favorit za osvajanje Lige šampiona, ali pao je u formi prebrzo i eliminisan je,“ rekao je Ziko za Gazeta delo Sport i nastavio:

Sada je Atletiko Madrid među kandidatima jer kada pobedite aktuelne šampione, to znači da možete sa dodatnim samopouzdanjem da krenute svojim putem. Ipak, verujem da su Mančester Siti i Pep Gvardiola najbolji.

Ziko ima favorita i među italijanskim klubovima, a to nije Juventus.

Atalanta. Igraju fantastičan fudbal, imaju vrlo jak kolektiv i mogu ih videti u finalu. Vrlo teško ih je pobediti.

Juventus u revanšu osmine finala mora da nadoknadi poraz od Liona (1:0), a Ziko je impresioniran Mauricijem Sarijem.

Buda Mendes, Getty Images

Treneri koje volim u današnje vreme su Gvardiola, Jirgen Klop i Sari. Oni forsiraju napadačku igru, pokušavajući da postižu golove i da istaknu stvarne kvalitete igrača. Drugi pobeđuju na različite načine, ali ih poštujem, bez obzira.

Brazilac je deo karijere proveo u Seriji A – od 1983. do 1985. nosio je dres Udinezea.

Nažalost, rukovodstvo Udinezea trenutno nije zainteresovano za izgradnju konkurentnog sastava. Vlasnici su u potpunosti fokusirani na Votford i engleski fudbal, tako da više ne ulažu. Udineze je postao klub u kome stasavaju mladi igrači koji će kasnije moći da se prodaju,“ naveo je Ziko.