La Luš favorit za domaćinstvo fajnl-ejta LŠ i LE

Champions League 2. jun. 202014:16 > 14:24
Podeli:
Getty images/Octavio Passos

Već se zna da je UEFA praktično odlučila da oduzme domaćinstvo završnice Lige šampiona Istanbulu, pa se pretpostavlja da je ideja sa „fajnl-ejtom” Lige šampiona i Lige Evrope najrealnija opcija u ovom trenutku.

Međutim, traže se i najpovoljnije lokacije za odigravanje završnih turnira. Poslednje priče, turnire najbolje osmorice odvode do Portugala.

Jer, prioritet je laka dostupnost ekipama i funkcionerima, dok se navijači zasad ne uzimaju ozbiljno u obzir kao opcija. Tako španski mediji danas tvrde da je stadion Benfike „La Luš”, najbliži domaćinstvu četvrtfinala, polufinala i finala Lige šampiona i Lige Evrope. UEFA konačnu odluku mora da donese u naredne dve nedelje.

Zasad se zna da će se Liga šampiona nastaviti 5. avgusta, a Liga Evrope 7. avgusta, dok bi finala bila održana 26. avgusta (EL) i 29. avgusta (LP).

Ideja UEFA je da se u Ligi šampiona i Ligi Evrope, počevši od četvrtfinala, igra po jedna utakmica, u jednom gradu, ali ništa još nije službeno potvrđeno”, odao je medijima u prošli petak, predsednik španskog Hetafea Anhel Tores, u intervjuu za Radio „Kadena KOPE”.