Tebas: CAS nije dorastao standardima

Champions League 13. jul. 202013:27 > 13:29
Podeli:
Denis Doyle, Getty Images Sport

Predsednik La Lige Havijer Tebas kritikovao je odluku Suda za sportsku arbitražu kojom je Mančester sitiju ukinuta dvogodišnja suspenzija iz evropskih takmičenja.

U ponedeljak je Sud za sportsku arbitražu (CAS) preinačio odluku kojom je Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila Mančester siti sa 30 miliona evra i dvogodišnjom suspenzijom iz evropskih takmičenja zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja. Prema odluci CAS, Mančester siti može da se takmiči u Ligi šampiona sledeće godine i treba da plati samo deset miliona evra.

Povezano

„Treba prvo da utvrdimo da li je CAS odgovarajuće telo za žalbe na ovu vrstu odluka u fudbalu. Švajcarska jeste zemlja sa velikom istorijom u arbitraži, ali CAS nije dorastao standardima“, rekao je u ponedeljak Tebas za BBC.

Tebas je i u prethodnim godinama kritikovao vlasnike Mančester sitija, a kada je UEFA u februaru Građanima izrekla kaznu, bio je među prvima koji su podržali takav stav Evropske kuće fudbala.

„UEFA je konačno donela konkretnu odluku. Primena pravila finansijskog fer-pleja i kažnjavanje za ovakve vrste finansijskog dopinga su budućnost fudbala. Već godinama pozivamo da se protiv Mančester sitija i Pari Sen Žermena preduzmu konkretne akcije, ali bolje ikad nego nikad“, napisao je Tebas tada na svom Tviteru.

Tebas je poznat po tome što ima čvrste stavove i po tome što je neko ko veoma retko od njih odstupa.