Ko je najbolji nemački trener? Klop? Da li ste sigurni?

Champions League 15. avg. 202011:48 > 11:53
Podeli:
Getty Images/Andrew Redington

Ako pitate navijače Bajerna, Lajpciga ili Pari Sen Žermena oni će glasati sa Flika, Nagelsmana ili Tuhela.

Ko je trenutno najbolji nemački trener? Mnogi će iz rukava ispaliti: Jirgen Klop! I verovatno neće pogrešiti. Pravi čuda sa Liverpulom, kao svojevremeno sa Borusijom iz Dortmunda. Ali…

Povezano

Da li znate da su pobedom Bajerna nad Barselonom nemački treneri ispisali istoriju Lige šampiona? Nikad se nije dogodilo da u polufinalu najelitnijeg evropskog takmičenja budu trojica trenera iz iste zemlje.

Posle pobede nad Barselonom trener Bajerna Hans-Diter Flik pridružio se zemljacima Tomasu Tuhelu (Pari Sen Žermen) i Julijanu Nagelsmanu (Lajpcig).

Istovremeno, „her Flik“ je postao tek treći trener u istoriji Lige šampiona koji je ostvario svih šest pobeda u prvih šest utakmica na klupi. Pre njega to je uspelo još samo slavnom Italijanu Fabiju Kapelu kao treneru Milana u sezoni 1992/93 i Francuzu Luju Fernandezu sa Pari Sen Žermenom 1994/95.

Znali smo da ćemo imati svoje šanse ako ih stavimo pod pritisak i uspeli smo u tome. Ovaj tim poseduje izuzetan kvalitet i intenzitet. Sad je najvažnije da se dobro odmorimo jer u sledećem meču krećemo od nule“, rekao je Hansi Flik posle istorijske pobede nad Barselonom.

Još jedan fantastičan podatak koji ide u prilogu sjajnom Fliku. Njegovi igrači ostvarili su protiv Barselone 19. uzastopnu pobedu u svim takmičenjima, što je novi rekord nemačkog fudbala. To nije uspelo ni mnogo većim trenerskim imenima pre njega.

A Flik je priliku dobio „slučajno“, kad je privremeno nasledio Niku Kovača.