Korona izbacila Slovan iz kvalifikacija za LŠ!

Champions League 21. avg. 202018:33 > 18:37
Podeli:
Catherine Ivill/Getty Images

Fudbalere slovačkog prvaka Slovana iz Bratislave najverovatnije neće imati priliku da se bore za plasman u Ligu šampiona zbog ponovljenog pozitivnog nalaza u ekipi na koronavirus.

Slovački klub je, slobodno se može reći, žrtva virusa jer ni iz drugog pokušaja nije mogao da igra duel prvog kola kvalifikacija sa Klaksvikom sa Farskih ostrva.

Povezano

Problem se pojavio pre tri dana, kada je ekspedicija Slovana doputovala na Farska Ostrva, gde je u sredu trebalo da se sastane sa Klaksvikom, međutim, po dolasku ustanovljeno je da je fizioterapeut tima pozitivan na koronavirus.

Ceo tim iz Bratislave je zbog toga bio pred izborom – 14 dana karantina ili povratak u Slovačku u što kraćem roku jer tako nalažu pravila koja su na snazi na Farskim Ostrvima.

Lokalni mediji su istog dana objavili da se igrači Slovana nisu pridržavali pravila i da su viđeni kako se šetaju Klaksvikom. UEFA je odmah ovaj slučaj uzela u razmatranje i odlučeno je da utakmica neće biti odigrana u sredu, već u petak.

Slovanu je naloženo da se odmah vrati u svoju zemlju i da, ako to želi, pošalje na Farska Ostrva omladinski tim koji bi dobio priliku da odigra meč ili će u suprotnom ekipa iz Bratislave bili elininisana.

Slovaci su pristali, poslali rezervni sastav na Farska ostrva, ali je ponovo registrovano prisustvo virusa.

Čelnici Slovana su pokušavali da izdejstvuju da se meč nekako odigra, na zagrevanju su se pojavili samo igrači Klaksvika, a gosti iz Slovačke nisu mogli da dođu na stadion.

UEFA će, baš kao i nedavno u slučaju u slučaju predstavnika FS Kosova, ekipe Drite, morati da donese nepopularnu, ali jedinu moguću odluku da meč registruje službenim rezultatom 3:0 za Farane.

Klaksvik će se tako u drugom kolu kvalifikacija sastati sa šampionom Švajcarske Jang Bojsom.