"Ovo što se dešava nije genijalno, ali nije ni s*anje"

Podeli:
Francois Nel, Getty Images Sport

Trener i sportski direktro zagrebačkog Dinama Zoran Mamić rekao je u intervjuu za "Sportske novosti" da smatra da eliminacija u Evropi od Ferencvaroša nije veliki neuspeh, a prokomentarisao je i poteze trenera Osijeka Nenada Bjelice.

Naš cilj i želja bili su da igramo Ligu šampiona, ali to nije bilo zacrtano kao nešto što se mora. U većim klubovima od Dinama se to ne može garantovati. I dalje tvrdim da smo bolja ekipa od njih, imali smo više šansi nego prošle godine kada smo ih tamo dobili 4:0″, rekao je Mamić, a zatim prokomentarisao Nenada Bjelicu, trenera Osijeka, koji je u ovo vreme prošle godine vodio Dinamo upravo do te ubedljive pobede:

„Provlači se teza da su Neno i ekipa zaradili za klub. Da, oni jesu zaradili deo. Dinamo troši 45 ili 50 miliona, oni su zaradili pola, malo više od pola. Ko im je to omogućio ? Klub, uprava, Mirko, Zdravko, oni su im napravili bazu. Neno i ja nismo imali posebno dobar odnos, ali nismo imali ni loš odnos. Imali smo nekakvo poštovanje, gde sam se ja sklonio u stranu i nisam se mešao. Radi se o jednom veoma dobrom treneru koji pravi rezultat. Ipak, Neno nije igrao na terenu, igrali su igrači koji su zaslužni. Kada vidimo medije, ispada kao da je Neno ušao u Ligu šampiona, a nije, nego ekipa koju je uprava dovela, platila, napravila bazu. Ne smeta mi što zove naše igrače, ali pokušava da nas destabilizuje„.

Na kraju je sportski direktor Dinama koji je nepravosnažno osuđen na četiri godine i 11 meseci zatvora „zbog pljačke Dinama“ uporedio zagrebački klub sa reprezentacijom Hrvatske.

„Nakon dva poraza, da je neko drugi umesto Dalića selektor, već bi bio sahranjen na Mirogoju. Da se razumemo, drago mi je, on je pokazao kvalitet i simbioiozu sa ekipom, drugi je na svetu, ali kriterijumi nisu isti. Tako da i ovo što se nama događa nije genijalno, ali nije ni s*anje„, dodao je Mamić.