Klop: Igrali smo divlji fudbal, ali bitna je pobeda

Champions League 21. okt. 202023:32 > 23:50
Podeli:
Justin Setterfield/Getty Images

Jirgen Klop smatra da je Liverpul bio dovoljno dobar da osvoji sva tri boda protiv Ajaksa, mada je svestan da njegov tim nije prikazao dopadljivu igru.

Pobedi se ne gleda u zube.

Povezano

Šampion Engleske slavio je u Amsterdamu sa 1:0.

To je na kraju najvažnije, mada mislim da su obe ekipe mogle da pokažu i bolji fudbal. Na trenutke je bilo divlje. Teren je bio dubok i blatnjav. Pre tri dana izgledao je potpuno drugačije, a na treningu juče to je bilo suprotno„, primetio je Jirgen Klop.

Nemac smatra da je Liverpul mogao mnogo ranije da reši meč i uđe u mirniju završnicu. 

Nismo iskoristili šanse i to je šteta, mada je naravno i Ajaks imao svoje, pogotovo je imao veliku priliku kad je pogodio stativu. Na kraju sam ipak zadovoljan. Nije to bio lep fudbal, ali hteli smo tri boda i osvojili smo ih„, kazao je Klop.

Nije zaboravio da pohvali Fabinja, koji je sa gol linije sprečio pogodak Dušana Tadića.

Ne znam kako se to dogodilo u početku. Ali to je dobar primer kako su momci dali sve od sebe. Nije bilo savršeno, međutim, borili su se brilijantno. Lekari su mi rekli da Džordan Henderson ne može da igra 90 minuta, ali to što je odigrao bilo je dobro. Ris Vilijams je prošle godine igrao amaterski fudbal, a sada je dobio priliku da oseti atmosferu u Ligi šampiona, zamislite kakav je to trenutak za njega. To je lepa priča, uz tri osvojena boda“.

Pohvalio je Klop i Šaćirija, Minamina i Žotu. U drugom poluvremenu predvodili su napad Redsa umesto „nezamenjivih“ Manea, Salaha i Firmina.

Liverpul u drugom kolu Lige šampiona dočekuje tim Mitjilenda.