Flik: Rezultat zvuči ubedljivo, ali nije bilo tako

Podeli:
Getty Image/Alexander Hassenstein / Staff

Trener minhenskog Bajerna Hansi Flik zadovoljan je trijumfom nad Salcburgom 6:2 u trećem kolu Lige šampiona i načinom na koji je njegova ekipa savladala nezgodnog protivnika.

Rezultat zvuči prilično ubedljivo, ali nije bilo tako. Bili su toliko dobri koliko sam pretpostavio da će biti kada sam ih analizirao. Uhvatili su nas nespremne par puta prodorima ka našem golu, ali smo na kraju ipak pokazali svoju jačinu. Za neutralne navijače ovo je bila odlična utakmica, za trenere ne tako dobra, ali sa time moramo da se pomirimo. Zadovoljan sam mentalitetom svoje ekipe. Vratili smo se u igru posle 2:2 i jasno smo odlučili meč u svoju korist“, istakao je Flik.

Povezano

Defanzivac Džerom Boateng smatra da je pobednički mentalitet Bavaraca i ovog puta prokrčio put do trijumfa.

Meč je bio težak, kako smo i očekivali. Imali smo dobre i loše faze. Na kraju smo pokazali da smo po svaku cenu želeli da trijumfujemo. To nas izdvaja – uvek želimo da pobedimo. Znali smo da Salcburg igra presing i da će se na kraju umoriti“, smatra Boateng.

Vezista Tomas Miler odao je priznanje austrijskom klubu na borbenosti.

Verujem da su navijači uživali. Salcburg je igrao veoma intenzivo i rizično, pomalo kao i mi. Bilo je jasno da će moći da dođe do razmene udaraca. Protivnik je bio hrabar i zbog toga je i delimično nagrađen. Propustili smo šansu za vođstvo od 3:1 i onda se klasična fudbalska izreka ispostavila kao tačna – ako napred ne daš jedan, dobićeš jedan pozadi. Bilo je uzbudljivo“, istakao je Miler.