Gasperini: Nismo se uplašili, ali Liverpul nije Ajaks

Podeli:
REUTERS/Alessandro Garofalo

Trener Atalante Đan Pjero Gasperini priznaje da će njegovom timu biti potrebno malo vremena da se povrati posle teškog poraza u trećem kolu Lige šampiona.

Svi su očekivali spektakl dva atraktivna tima, ali je samo Liverpul opravdao tu ulogu. Slavio je u Bergamu sa čak 5:0.

Povezano

Gasperini podseća da je i prošle sezone bilo slično protiv Mančester Sitija. Poraz od 5:1, ali se Atalanta oporavila od toga, osvojila drugo mesto u grupi I kasnije stigla do četvrtfinala.

Prošle sezone je isto bilo loše u Mančesteru, ali bili smo uvereni da možemo da promeniti nekoliko stvari i uspeli smo u tome. Protiv Liverpula je zaista došlo do velikog jaza u igri, moramo dobro sve da prostudiramo jer su se taktika i sam pristup igri raspali“, istakao je Đan Pjero Gasperini.

Kaže da se nisu uplašili Liverpula uprkos ubedljivom porazu. To je najveća pobeda nekog engleskog tima na tlu Italije.

Nismo se bojali Liverpula, jer smo prethodno postigli dva dobra rezultata, tako da stvarno nije bilo straha. Počeli smo meč sa samopouzdanjem, sigurni da bismo mogli da im stvarimo probleme i izdržati pod pritiskom. Nažalost, izbacili su nas iz koloseka u smislu intenziteta. Video sam to i u prethodnim utakmicama ove sezone u Seriji A. Nemamo intenzitet kakav smo imali prošle sezone i moramo malo da promeniti stil kako bismo to nadoknadili“, primećuje trener Atalante.

Tim iz Bergama uspeo je da se vrati u prošlom kolu protiv Ajaksa, kad je posle prvog poluvremena gubio sa 2:0, ali ne i protiv Liverpula.

Protiv Ajaksa smo mogli čak i do potpunog preorekta i mislim da smo zaslužili pobedu. Ali Liverpul je na sasvim drugom nivou. Moramo nešto da naučimo iz ovoga, a zatim da vidimo šta možemo da učinimo dalje“, zaključio je Đan Pjero Gasperini.

Atalantu za vikend čeka derbi u Seriji A protiv Intera.