Mesi ne ide u Kijev na meč sa Dinamom

Champions League 23. nov. 202012:43 > 12:46
Podeli:
Lionel Messi
REUTERS/Sergio Perez

Lionel Mesi nije u sastavu Barselone za utakmicu Lige šampiona koju taj tim igra sa Dinamom u Kijevu. Avionsku kartu za Ukrajinu nema ni vezista Frenki De Jong.

Lionel Mesi i Frenki De Jong su dobili poštedu u toku ove nedelje i neće igrati protiv Dinama u Kijevu. Što se tiče Holanđanina, za njega je i ranije trener Ronald Kuman rekao da će tim morati da nađe neku utakmicu na kojoj će ga odmarati jer bivši igrač Ajaksa nije propustio niti jedan meč Barse ove sezone.

Što se Mesija tiče, on takođe ima mnogo utakmica u nogama posebno u poslednjih nekoliko dana jer je bio u Argentini gde je igrao za reprezentaciju 180 minuta, a za vikend je igrao ceo meč sa Atletikom. Sa druge strane kreativni novinari iz Katalonije će verovatno ovde videti novi razdor između Lea i kluba. Njemu ističe ugovor na kraju aktuelne sezone i jedna od najvećih transfer saga je bila njegova želja da napusti „Kamp nou“ minulog leta.  

Odlučili smo da Mesi i De Jong ne idu u Kijev jer imamo povrede, a situacija u Ligi šampiona je prijatna i imamo devet bodova. Vreme je za odmor„, rekao je trener Ronald Kuman.

Barsa inače posle gostovanja Dinamu ima meč sa Osasunom u nedelju u La Ligi.