Morata hoće da stigne Barsu, Pirlo hvali De Lihta

Podeli:
REUTERS/Massimo Pinca

Strelac pobedonosnog gola za Juventus Alvaro Morata priznaje da je njegov tim imao sreće protiv Ferencvaroša u 4. Kolu Lige šampiona.

Getty Images/Getty Images

Juventus se dugo mučio protiv prvaka Mađarske, da bi konačno u 92. minutu gol za pobedu i tri važna boda postigao Alvaro Morata.

Povezano

Utakmica se večeras zakomplikovala, ali znamo da tako nešto može da se dogodi u Ligi šampiona. Svaki meč je težak. Imali smo malo sreće, ali je bitno da smo dobili važnu utakmicu“, istakao je Alvaro Morata.

Španac je rekao da ga je ova utakmica podsetila na one od pre 20 godina.

Ferencvaroš je bio vrlo defanzivan. U Ligi šampiona svi imaju kvalitet i u odbrani i u napadu. Svaka utakmica je presudna, svaka ekipa može biti opasna, tako da smo vrlo srećni što smo pobedili jer želimo da preteknemo Barselonu i osvojimo prvo mesto u grupi„, naglasio je Alvaro Morata.

Trener Adrea Pirlo priznaje da Juve nije bio na svom nivou, a kao razlog navodi umor zbog čestih utakmica.

Želeli smo da igramo sa više agresije, ali ponekad to nije lako učiniti. Nismo pritiskali snažno kako smo želeli i kako smo se pripremali. Nije lako zadržati isto intenzitet kada igrate utakmice toliko često. Na kraju bilo je važno pobediti i kvalifikovati se i zbog toga sam zadovoljan„, rekao je Andrea Pirlo i naglasio povratak u tim mladog Holanđanina:

Povratak De Lihta je vrlo važan za nas, i kao igrača i kao lidera. On je veteran sa 21 godinom. Mnogo nam znači i u fazi odbrane I kad krećemo u izgradnju napada.“

Juventus naredni meč igra u subotu kad u okviru 9. kola Serije A gostuje Beneventu.