Klop: Zaslužen poraz u teškoj utakmici

Champions League 25. nov 202023:49 > 26. nov 2020 0:10
REUTERS/Alessandro Garofalo

Menadžer Liverpula Jirgen Klop priznaje da je Atalanta bila bolji tim na Enfildu.

Atalanta se revanširala Liverpulu sa težak poraz u prvom međusobnom duelu dva kluba u Bergamu kad su Englezi slavili sa čak 5:0.

Povezano

Ovog puta Italijanu su pobedili na Enfildu sa 2:0.

Za razliku od prvog meča Liverpul nije uspeo da uputi nijedan udarac u okvir gola, a strelci za Atalantu bili su Josip Iličić i Robin Gosens.

Zasluženi poraz u teškoj utakmici. Meč je bio pun intenziteta, neki naši igrači koji su ranije manje igrali, nisu uspeli da se nose sa takvim intenzitetom. Jednostavno, nismo pronašli našu igru„, priznao je Jirgen Klop.

Atalanta je prvi tim koji je slavio na Enfildu posle 90 minuta, još od septembra 2018. kad je to uspelo Čelsiju. 

Nemački trener je prethodnih dana kritikovao televizije zbog zgusnutog rasporeda, zbog čega je protiv Atalante odmarao nekoliko standardnih igrača.

Bilo je i dobrih trenutaka, ali nismo stvarali šanse. Ovako nešto moglo bi da se dogodi i drugim timovima. Sledeći meč imamo već u subotu u 12.30 što je gotovo zločin. To nema nikakve veze s rezultatom, ali čestitam. Posle svega, bitno je da nema novih povreda. Idemo dalje„, zaključio je Jirgen Klop.

Liverpul je uprkos porazu ostao prvi na tabeli sa devet bodova, slede Atalanta i Ajaks sa po sedam, poslednji Mitjilend je bez bodova.