Anćeloti: Penzija, Kanada i savršen meč protiv Sitija

Champions League 3. maj. 202217:45 > 17:56
Podeli:
David Ramos/Getty Images

Karlo Anćeloti i njegov Real postali su prošlog vikenda šampioni Španije, ali posao nije gotov. Madriđane u sredu uveče čeka revanš polufinala Lige šampiona protiv Mančester sitija i gol zaostatka. Slavili su Građani u prvom duelu rezultatom 4:3.

Na konferenciji za medije pred duel na Santijago Bernabeu Karlo Anćeloti nagovestio je da bi uskoro mogao da se penzioniše, ali pomenuo je u zanimljivom kontekstu i reprezentaciju Kanade.

Prva tema na konferenciji bila je upravo budućnost šezdesetdvogodišnjeg trenera.

Povezano

„Posle Reala, da, mislim da ću biti spreman za penziju. Ali, ako me Real zadrži deset godina, biću trener još deset godina. Ipak, voleo bih da imam vremena i za unučiće, putovanja sa suprugom. Mnogo je stvari koje uz ovaj posao ne mogu da radim i koje propuštam, a voleo bih da nije tako. Ima mnogo mesta koja želim da posetim, a na kojima nikada nisam bio“, rekao je Anćeloti.

„Na primer, nikada nisam bio u Australiji. Nikada nisam bio u Riju. Želeo bih da posećujem sestru češće. Ali, nažalost ne možete da imate sve tako da su to stvari koje ću raditi kada jednog dana ne budem trener“, dodao je Anćeloti i napomenuo da bi možda mogao da se okuša i u ulozi selektora.

„Mogao bih da se okušam i kao selektor, ali sada je rano za to. Logično, ne za ovo Svetsko prvenstvo, ali za ono 2026. zašto da ne? Ako me pozove Kanada, to bih voleo. Kanada radi veoma dobar posao“, zaključio je Italijan koji je pre izvesnog vremena rekao da će na Mundijalu u Kataru navijati upravo za Kanadu.

Što se same utakmice sa Sitijem tiče, Anćeloti kaže da srce i želja sami po sebi nisu dovoljni.

„Ako si u polufinalu, ili finalu, ili si osvojio Ligu šampiona, nije dovoljno samo srce i želja. Jeste važno, naravno, ali postoji mnogo drugih faktora poput individualnih kvaliteta i posveenosti timu. Ako želimo da pobedimo, samo srce nije dovoljno kao ni sama podrška naših navijača koju ćemo sigurno imati. Da bi pobedio u Ligi šampiona moraš da imaš sve to. Jedan delić slagalice sam po sebi nije dovoljan. Ne računa se ni istorija. Svaka utakmica ima svoju priču“.

„Mančester siti ima prednost i mi znamo da moramo da uradimo više nego pre sedam dana. Biće teško, ali nakon osvajanja titule i na našem terenu mislim da možemo da dođemo do onoga što želimo. Potrebna nam je potpuna koncentracija, moramo da se branimo bolje nego u Mančesteru i da vršimo bolji pritisak. Moramo da budemo bolji na lopti i da dajemo bolje pasove. Nije nam potrebno da se branimo duboko iako će biti delova utakmice gde će to biti jedino moguće. Moraćemo u svemu i svakog minuta da budemo odlični“, zaključio je Anćeloti.

Komentari

Vaš komentar