Aston Vila se ponudila da organizuje finale Lige šampiona

Champions League 6. maj. 202116:443 komentara
Podeli:
Vila Park
REUTERS/ Andrew Boyers

Kako je preneo Skaj sport, Aston Vila obratila se Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) i engleskoj Fudbalskoj asocijaciji (FA) sa predlogom da ovogodišnje finale Lige šampiona bude odigrano na njenom stadionu.

U finalu Lige šampiona sastaće se ove godine Čelsi i Mančester siti. Za domaćina finala određen je još radnije „Ataturk“ stadion u Istanbulu, a kako je u četvrtak potvrdila UEFA mere zatvaranja koje su trenutno na snazi u Turskoj neće to poremetiti. Štaviše, UEFA je najavila da će na stadionu biti prisutno 25.000 gledalaca, od toga će po 4.000 ulaznica biti dodeljeno finalistima.

I pored najave UEFA, Aston Vila se obratila Evropskoj fudbalskoj uniji kao i Fudbalskoj asocijaciji sa predlogom da finale Lige šampiona bude održano na njenom stadionu kako 8.000 navijača iz Engleske u trenutnim uslovima ne bi moralo da putuje u Tusrku.

Jedini razlog za promenu mesta odigravanja finala može da bude odluka turskih vlasti da uslovi za održavanje ovakvog događaja ne postoje i da ne može da se garantuje bezbednost učesnicima i navijačima. Uz to, stadion Aston Vile ne ispunjava uslove UEFA predviđene za domaćinstvo finala elitnog takmičenja.

U Turskoj su na snazi najoštrije mere još od početka pandemije marta prošle godine. Čak ni kada je cela Evropa bila zaključana u Turskoj to nije bilo slučaj. Mere potpunog zatvaranja zemlje na snazi su do 17. maja. U sredu je po zvaničnim podacima u ovoj zemlji registrovano 26.476 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Komentari

Vaš komentar