„Da pokažemo koliko smo dobri i da se još uvek borimo“

Podeli:
Jurgen Klopp
Michael Regan/Getty Images

Pred prvi meč četvrtfinala Lige šampiona i gostovanje Realu u Madridu, menadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je da je njegov tim stvoren za takve duele.

Na konferenciji za medije u Madridu Klop je istakao da se od finala u kome je Real savladao Liverpul dogodilo mnogo promena, ali i da je njegov tim izuzetno motivisan da na najbolji način završi ovu sezonu.

Jedno od pitanja odnosilo se i na duel sa Arsenalom i igru Trenta Aleksandera-Arnolda, a novinare je zanimalo da li je mladog beka razmrdala činjenica da nije bio pozvan u reprezentaciju.

„Meni je jasno da će ljudi pričati takve stvari i da kada nekoga propisno uzdrmate on pokaže reakciju. Ja život ne gledam tako, ne razumem taj način ekukovanja. Za mene je to drugačije. Možete da dobijete reakciju i tako što ćete pokazati nekome poverenje. Ili ih možete samo ostaviti na miru pa će opet biti reakcije. Kako god želite. Za nas to nije test karaktera. Nismo radili dve nedelje na tome da pokažemo Geretu Sautgejtu da je pogrešio. Ono što smo želeli je da Trent igra svoj najbolji fudbal, kao što je to radio i ranije. To je sve. I ne gledamo na to kao na neki test, samo smo se pripremali za važnu utakmicu“, rekao je Klop.

Meč finala iz 2018. i motivaciji pred utakmicu koja njegov tim očekuje u utorak?

„Motivacija je na najvišem nivou jer je ovo Liga šampiona. Želimo da prođemo u sledeće kolo. Igramo protiv Reala i to nema nikakve veze sa onim što se dogodilo 2018. Naravno da sam se setio tog meča kada je obavljen žreb jer se nismo sretali od tada. Rekao sam to i pre, da me je neko nedelju ili mesec dana posle te utakmice pitao da li bih pozvao Serhija Ramosa na svoj 60. rođendan rekao bih ne. Sada bih razmislio o tome jer je on sjajan fudbaler. Naravno da sam rekao da mi se nije dopalo ono što se desilo te noći, za nas je to bila čudna noć, ali to je davno prošlo vreme. Ne mogu da osetim ponovo taj bes, tako da i ne pokušavam. Ono što pokušavam je da pripremim svoj tim za meč protiv dobrog tima u sezoni koja je za nas teška. Ali, želimo da pokažemo koliko smo dobri. Ako budemo bolji od Reala, ako postignemo više golova, idemo u sledeće kolo. Ako ne, proći će Real“, rekao je Nemac.

„Želim da pokažemo svetu koliko smo dobri, želim da pokažemo navijačima da se još uvek borimo, da budem iskren. To je za mene najvažnije“, dodao je još.

Između redova je Klopu postavljeno pitanje da li će možda žaliti ako ne bude trenirao Real Madrid.

„Ako bih u karijeri imao samo tri kluba, Majnc, Borusiju Dortmund i Liverpul, ne bih žalio za bilo čime. Čini mi se da je vaše pitanje bilo da li bih žalio ako ne budem trener Reala? Ne, mislim da ne bih. Ali, kada smo izašli iz aviona malo mi je bilo žao što ne živimo ovde. Mislim da možete da zamislite – smrzavali smo se, iskreno, zavidim vam što živite ovde. Mi idemo težim putem i radimo stvari na teži način“, rekao je Klop.

Utakmica Real Madrid – Liverpul na programu je u utorak od 21 sat. Revanš je na Enfildu 14. aprila.

Komentari

Vaš komentar