ESPN: Superligaši dve godine bez Lige šampiona?

Champions League 5. maj 202122:00 > 22:073 komentara
Alexander Hassenstein Getty Images Sport

Kako prenosi sajt "ESPN" UEFA navodno namerava da timove koji su ostali verni projektu Superlige suspenduje na dve godine kada je takmičenje u Ligi šampiona u pitanju.

Iz ove medijske kuće pozivaju se na nekoliko izvora iz same UEFA kada je ova informacija u pitanju. Dakle, to bi značilo da timovi koji se i dalje nisu distancirali od projekta Superlige, koji je inicijativno pokrenulo 12 klubova Real Madrid, Barselona, Atletiko, Juventus, Inter, Milan, Arsenal, Mančester Junajted, Mančester Siti, Liverpul, Čelsi i Totenhem, a u ovom trenutku to su Real Madrid i Juventus.

Čelnici ova dva kluba Florentino Peres i Andrea Anjeli su i čelni ljudi projekta koji (još) nije zaživeo. Međutim, prvi su sidro digli premijerligaši, potom i Atletiko, Inter i Milan, a i Barselona se nekako distancirala. U Italiji je čak i usvojen propis koji izričito zabranjuje učešće tamošnjih klubova u takmičenja koja ne odobrava savez.

Ostaje da se vidi da li će ova pretnja ostati samo na nivou spekulacija, i iako se pokaže da je ozbiljna, kakav će odgovor biti onih klubova koji su i dalje ostali privrženi ovom projektu, u prvom redu Reala i Juventusa.

Komentari

Vaš komentar