Fener osudio „nešto što se čulo sa dela tribina“

Champions League 28. jul 202219:551 komentar
Podeli:
FOTO: Guliver

Fenerbahče je ispao iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Dinama iz Kijeva, a meč je obeležilo skandiranje domaćih navijača ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u trenutku kada su gosti poveli 1:0.

I nije se radilo o nekoliko gledalaca nego o većini od pedesetak hiljada, koliko ih je bilo na Ulker stadionu. Veliki deo turskih medija je osudio čin navijača Fenera, a sad se oglasio i klub.

povezane vesti

„U utakmici protiv Dinama iz Kijeva odigranoj na našem terenu u drugom pretkolu UEFA Lige šampiona posle pogotka protivnika nešto se čulo sa dela tribina. Ovom izjavom želimo da osudimo ponašanje koje ne predstavlja naš klub i ni na koji način ne izražava naš stav.

Fenerbahče uvek vodi računa o podizanju svesti o društvenim i humanitarnim temama, kako kod nas, tako i u svetu. Mi to doživljavamo kao odgovornost. Naš klub je prvi reagovao na ovaj rat, već 24. februara 2022. godine.

Još jednom želimo da istaknemo poruku koju smo poslali preko svih službenih kanala: Rat nije hrabrost, to je kukavičluk!

U 58. minutu jučerašnje utakmice preterani potezi pojedinih igrača protivničke ekipe, posebno rezervnih golmana koji su u prošlosti igrali za turske ekipe, izazvali su reakciju dela tribine, ali to je trajalo samo 20-ak sekundi u utakmici od 120 minuta.

Bez obzira na razlog, ne prihvatamo reakciju koja se dogodila na nekim delovima našeg stadiona. Nije fer pripisivati svim našim navijačima ovakav govor, koji nikad nije predstavljao stav i vrednosti našeg kluba.

Povodom ovog incidenta Fenerbahče još jednom podseća javnost na stav kluba, a to je da sport i politika uvek treba da budu odvojeni.“

Komentari

Vaš komentar