FIFPro: Neprihvatljivo da igrači budu sredstvo u pregovorima

Champions League 19. apr. 202118:534 komentara
Podeli:
Wattie Cheung/Getty Images

Sindikat profesionalnih fudbalera FIFPro oglasio se povodom najave predsednika UEFA Aleksandera Čeferina da igračima koji će igrati Superligu neće biti dozvoljeno da igraju za reprezentaciju.

povezano

Fudbal je izgrađen na jedinstvu društvenog i kulturnog nasleđa, koje ne samo da je stvorilo neraskidivu vezu sa navijačima, već je stvorilo i pogonsko gorivo za širenje profesionalne igre kao ni u jednom drugom sportu. Novo takmičenje bi moglo da napravi nenadoknadivu štetu. Treba naglasiti da je evropski fudbal došao do ove tačke kao posledica upravljanja, prilikom koje je došlo do disproporcije moći i pravljenja velikog jaza. Igrači se nastavljaju koristiti kao sredstvo i poluge u budućim pregovorima, a to je za FIFPro neprihvatljivo. Mi se snažno protivimo merama i jedne i druge strane koje narušavaju osnovna prava igrača kao što je igranje za nacionalni tim. U svačjem je interesu da nastavljamo da donosimo odluke kroz institucionalne procese – glasi u saopštenju FIFPro.

Pošto je 12 evropskih klubova Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Juventus, Inter, Milan, Mančester Junajted, Mančester Siti, Liverpul, Čelsi, Arsenal i Totenhem objavilo da osniva novo takmičenje Superligu, na sastanku UEFA predsednik ove organizacije Aleksander Čeferin objavio je da će igračima ovih klubova biti zabranjeno da igraju za nacionalne timove.

Komentari

Vaš komentar