Fudbalerke Rome ušle u LŠ i ispisale istoriju

Podeli:
Roma žene
Roberto Ramaccia/INA Photo Agency

Poznati su svi učesnici Lige šampiona za dame. Poslednja dva učesnika koja su izborila tu čast su Bajern i Roma, koja je na taj način napravila istorijski rezultat za ženski klupski fudbal u Italiji.

Roma je slavila protiv praške Sparte i u revanšu poslednje runde kvalifikacija. Bilo je 4:1 i uz pobedu u Češkoj 2:1 Vučica se ukupnim rezultatom 6:2 plasirala u elitno takmičenje. Kako je Juventus to učinio dan ranije protiv danskog Kegea, dogodilo se prvi put u istoriji takmičenja da se u grupnoj fazi nađu dve italijanske ekipe.

Sparta je povela u 25. minutu, a strelac je bila Bertoldova. Roma je izjednačila na 1:1 u 35. minutu preko Veninger, a u 55. minutu došla je do preokreta preko Andrese.

U 61. minutu Lazaro je propustila priliku da povisi na 3:1, pošto nije iskoristila penal, ali je to učinila Minami u 70. minutu. Konačan rezultat 4:1 postavila je Havi u 81. minutu.

Italijanski predstavnik u žrebu, koji je na programu u ponedeljak, naći će se u četvrtom šeširu, a minhenski Bajern posle još jedne pobede nad Real Sosijedadom, ovog puta u Minhenu, biće u drugom. Posle minimalnog slavlja u Baskiji Bajern je u Bavarskoj slavio 3:1 golovima Dalman u 18. i 22. minutu, dok je Šitler u 43. minutu rešila pitanje pobednika. U 45. minutu Jensen je smanjila na 3:1. Od 64. minuta za Bajern je zaigrala reprezentativka Srbije Jovana Damnjanović.

Komentari

Vaš komentar