Gvardiola brani taktiku: Mislio sam da je prava odluka…

Champions League 30. maj. 20219:30 > 10:4723 komentara
Podeli:
Pep Gvardiola
Pool via REUTERS/Susana Vera

Mančster Siti je izgubio svoje prvo finale Lige šampiona, a mnogi misle da je moglo da bude drugačije da je Pep Gvardiola postavio drugu taktiku. On ipak brani svoj izbor.

On je naprvio sastav prepun kreativnih igrača. Bili su tu Kevin De Brujne, Rahim Sterling, Bernardo Silva, Rijad Marez, Fil Foden, dok je Ilkaj Gundoan ostao izolovan u sredini veznog reda. Bio je maltene zadnji vezni i to je omogućilo Čelsiju da lakše napada.

ČITAJTE JOŠ

Napravio sam odluku za koju sam milsio da je najbolja. De Brujne se povredio, ali događa se to u ovom takmičenju i u ovim mečevima. Trebaju nam svi. Napravio sam tim koji je najbolji da se dobije utakmica, igrači to znaju. Mislim da je Gundoan bio odličan. U prvom poluvremenu nismo mogli toliko da probijamo linije, ali u drugom je bilo bolje. Prvi put smo bili na ovoj pozornici, nadamo se da ćemo biti opet tu u budućnosti„, kazao je menadžer Sitija Pep Gvardiola posle poraza u finalu Lige šampiona.

Bila je izvanredna sezona za nas. Gusta utakmcia, imali smo šanse. Briljantni smo bili u drugom poluvremenu, bili smo hrabri i nismo mogli da rešimo prilike koje su bile jake. Igrači su bili sjajni„.

Komentari

Vaš komentar