Gvardiola: Nateraćemo Briž da nam se prilagodi

Podeli:
David Ramos/Getty Images

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola pred gostovanje Brižu u okviru trećeg kola Lige šampiona rekao je da će njegova ekipa morati protivnika da natera da igra na njen način.

„Ono što smo do sada videli od njih je da su fizički izuzetno spremni. Imaju jak kvalitet u napadu. U Belgiju odlazimo sa željom da se borimo i ostvarimo pobedu. Preostale su nam četiri utakmice i 12 bodova za koje moramo da se borimo kako bismo ostvarili plasman u šesnaestinu finala“, rekao je Gvardiola, pa nastavio:

„Mi uvek imamo isti cilj, a to je da nateramo protivnika da svoju igru prilagodi našoj i tako ga kontrolišemo“.

Britanske novinare je zanimalo kako trener Građana vidi razvoj Džeka Griliša, igrača koga je proteklog leta doveo iz Aston Vile.

„Ono što do sada uradio je odlično, osim utakmice protiv Barnlija, na svakoj je bio na visokom nivou i siguran sam da će vremenom biti sve bolji. Kao menadžer morate da znate da odredite najbolju poziciju za igrača, ali odigrao je veoma dobro“, rekao je katalonski stručnjak, pa nastavio:

„On je fokusiran na teren i van njega, izuzetno je jak psihički. Fizički je u odličnom stanju, što su pokazali i testovi. Za njega je novost što će ove sezone prvi put igrati u ritmu na tri dana, ali sada je u pravim godinama da se navikne za to. Svakako da će mu ovo biti teška sezona, ali to je dobar izazov za njega“.

Komentari

Vaš komentar