Jovićević: Leteli smo terenom jer smo igrali za Ukrajinu

Champions League 7. sep 202210:481 komentar
Podeli:
gnkdinamo.hr

Šahtjor je uz Dinamo kreirao iznenađenje prvog kola Lige šampiona. Dok su Plavi s 1:0 na Maksimiru dobili Čelsi, ekipa Igora Jovićevića je kao gost s 4:1 razbila Lajpcig usred Nemačke.

“Verujem u ekipu od prvog dana kada smo počeli da  radimo. Možda niko nije očekivao ovako sjajnu pobedu, ali smo protivnika dobro upoznali. RB Lajpcig je klub s reputacijom jedne od tri najbolje ekipe nemačke Bundeslige s obzirom na budžet. Reč je o vrlo moćnom klubu koji, možda, privremeno ima malu krizu. I mi to koristimo. Ali potpuno smo zaslužili ovakav rezultat, jer smo igrali srcem. Kad igraš srcem za državu, za Ukrajinu, onda imaš rezultat ”, rekao je Jovićević pa nastavio:

“Ponosan sam na ekipu i mogu reći da sam sada najsrećniji trener na svetu. Ovo je nezaboravan debi. Svi momci su dali sve od sebe, svi oni, i stručni štab i svi koji su davali energiju timu, zajedno sa navijačima koji su  došli  da nas podrže na stadionu. Osećali smo ih sve vreme. Ova sinergija je naša snaga”.

“Teško je pobeđivati, ali je još teže pobeđivati ​​u nizu u takvoj situaciji koja od ekipe traži psihičku izdržljivost. Mi smo mlada ekipa. Ovaj put smo bili dobri, ali sledeći put može biti drugačije. To je emotivni zamah mladih igrača. A sada su se ponašali kao zreli, vrlo kvalificirani fudbaleri. Nisam osetio razliku u godinama. I bilo je dobro. Stoga se želim usredsrediti na Černomorec  jer nam je domaća liga najbitnija. Nema lige šampiona bez prvenstva”.

“Mi smo igrali za državu, za Ukrajinu, onda je to veliki plus za našu ekipu s psihičke strane. U takvim trenucima zaboraviš na sve, povežeš se s utakmicom i samo letiš po terenu. I nisu bili umorni. Možda sutra i budu, ali su imali toliki adrenalin da su jednostavno šokirani rezultatom. Iskreno, drago mi je zbog njih, jer smo pokazali što možemo. Pokazali smo nivo koji moramo održati i ne ići ispod. Moramo da nastavimo da igramo ovako što nije uvek moguće, jer to su mladi igrači. Ali ja sam im zahvalan, jako ih volim i nastavićemo da radimo”.

Komentari

Vaš komentar