Kepa i Mendi srećni zbog pobede: Timski rad, nije tipično…

Champions League 12. avg. 202110:29 > 10:40
Podeli:
Kepa Arrizabalaga, Edouard Mendy
xJavierxGarcia Shutterstockx

Dva golmana Čelsija Kepa Arizabalaga i Eduard Mendi konstantno imaju takmičenje među sobom za mesto među stativama londonskog tima. Sigurno će obojica imati priliku da brane u dolazećoj sezoni, a već u prvom meču u UEFA Superkupu protiv Viljaerala su imali priliku da podele minutažu.

Doduše podela minutaže nije bila sasvim jednaka, a nije bila ni jednaka prilika da se ispadne heroj. Mendi je svoje mesto Kepi ustipio u 119. minutu tik pred istek drugog produžetka. Ideja je bila da Španac brani penale, a na kraju se u tome i proslavio u Superkupu.

Nije to tipična situacija, ali na kraju smo dobili i zato smo srećni. Mislim da je tim uradio sjajan posao. To nije normalna situacija ali bio sam spreman jer sam znao da ovo može da se desi. Pokušao sam da budem spreman mentalno i fizički„, rekao je Kepa koji je herojski branio penale igračima Viljareala.

Naravno da sam srećan jer smo dobili. To nam je posao, da budemo uspešni i znao sam od prošle godine da ako Kepa bude na terenu da će pomoći timu. To je uradio danas i srećan sam sa njim. To je timski rad, timski rad. Kada igraš za Čelsi igraš za uspehe i titule. Uradili smo to zajedno i srećni smo„, rekao je Eduard Mendi.

O zameni koju je napravio pred kraj produžetka pričao je i menadžer Plavaca Tomas Tuhel.

Komentari

Vaš komentar