Klop: Kada vam je golman zvezda utakmice…

Champions League 29. maj 20221:28 > 1:4147 komentara
Shaun Botterill / Staff

Menadžer Liverpula Jirgen Klop vidno je razočaran posle poraza u finalu Lige šampiona od Real Madrida 0:1 jer veruje da je njegova ekipa bila efikasnija na terenu, ali je, bez obzira na to, finalna statistika ipak bila na strani španskog tima.

Finale LŠ:

„Nije neverovatno, već sasvim normalan rezultat u fudbalu. Imali smo mnogo više šuteva ka golu, ali odlučujuća statistika je apsolutno na strani Madrida. Oni su postigli gol, a mi nismo – to je najjednostavnije objašnjenje u svetu fudbala. Teško je, ali naravno da to poštujemo“, istakao je Klop, koji smatra da je čuvar mreže Madriđana Tibo Kurtoa taj koji je zaustavio zalet ekipe sa Ostrva.

„Kada je golman zvezda utakmice, nešto ne ide kako treba za drugi tim. Kurtoa je imao tri neverovatne odbrane, ali bih voleo da smo mi imali više šansi tog kalibra. Prilikom treće, poslednje, prekrstili smo prste u nadi da Kurtoa neće uspeti da odbrani, ali to nije dalo rezultat“.

Nemački stručnjak je sa Liverpulom trijumfovao u LŠ 2019, a godinu dana ranije poražen je u finalu takođe od Reala rezultatom 3:1. U finalnom meču 2013. izgubio je bitku kao trener Borusije iz Dortmunda, kada ih je nadigrao minhenski Bajern.

Komentari

Vaš komentar