Klop: Meč sa Napolijem je u snimku bio čist horor

Champions League 12. sep 202214:442 komentara
Podeli:
Jirgen Klop
Reuters/Peter Powell

Menadžer Liverpula Jirgen Klop bio je pred novinarima u pondeljak pred duel drugog kola Lige šampiona sa Ajaksom.

Neočekivano su engleski klubovi ovog vikenda imali pauzu u ligi jer su mečevi odloženi zbog smrti kraljice Elizabete Druge.

„Taj meč sa Vulverhemptonom bi bio težak, voleli bismo da smo igrali, ali svakako razumemo i veoma poštujemo razlog zbog koga je meč odložen. Pokušali smo da to vreme iskoristimo za analize i treninge kako bismo shvatili kako i zašto se dogodio taj meč protiv Napolija“, rekao je na početku konferencije za medije Klop.

„Imali smo sastanak sa igračima, zajedno smo odgledali utakmicu sa Napolijem i ona je još jednom bila pravi horor. Znaju to i igrači. To je bila najgora utakmica koju smo odigrali od kada sam ja ovde. Imali smo ih nekoliko, na primer protiv Vile u gostima i uvek su tu bili i neki svetli momenti. Protiv Napolija – ništa. I moramo da shvatimo zašto je to tako. Individualne probleme takođe moramo da rešavamo kao tim i to je prva stvar koju moramo da uradimo, da svi ponovo pratimo istu, zajedničku ideju. Moji timovi se uvek zasnivaju na tom zajedničkom osnovu ako ne na skoro pa perfektnoj odbrani“, nastavio je Klop.

„Pročitao sam tek ponešto što je napisano o nama posle te utakmice i sve je bilo prilično na mestu. Da sam ja novinar takođe bih postavljao brojna pitanja o menadžeru.

„Posle utakmice atmosfera nije bila sjajana. Očekivano. Ali ne i sada. Nije greška ako neke stvari uzimaš zdravo za gotovo. Ali, svi moramo da shvatimo da sve počinje od dobre odbrane. Pred nama je ponovo izazov, to je baza svega. Moramo da pokažemo reakciju i znamo to. To ne znači da ćemo protiv Ajaksa imati dobar rezultat. Oni su imali velike promene u timu, ali su uradili veoma dobar posao. Sama situacija u grupi nije od velike pomoći, ali to je utakmica Lige šampiona. Moramo da budemo sigurni da ćemo igrati drugačije nego protiv Napolija i videćemo šta će to doneti“, nastavio je Klop.

„Ajaksu je mesto u Ligi šampiona, ali ne znam da vam kažem da li su najjači tim u takmičenju, nisam video sve ostale“, dodao je Klop a onda se posvetio pitanjima o povredama.

Keita, prema Klopovim rečima, verovatno neće ići na reprezentativno okupljanje, a trenutno nije na raspolaganju ni njemu. Klop je potvrdio i da je Endi Robertson zbog povrede van terena bar do reprezentativne pauze, da na raspolaganju nije ni Kurtis Džons, ali se Fabio Karvaljo vratio treninzima.

Liverpul i Ajaks igraju u utorak od 21 sat.

Komentari

Vaš komentar