Komentator vređao Vidu, HUNS kreće u pravnu akciju

Champions League 30. nov. 202118:245 komentara
Podeli:
Ajaks Ajax's Dusan Tadic, left, and Besiktas' Domagoj Vida vie for the ball during the Champions League group C soccer match between Besiktas and Ajax at the Vodafone Park Stadium in Istanbul, Turkey, Wednesday, Nov. 24, 2021.
AP Photo via Guliver

Sindikat profesionalnih fudbalera Hrvatske oglasio se kratkim saopštenjem u slučaju Domagoja Vide.

Sindikat profesionalnih fudbalera Hrvatske (HUNS) najavio je da će, uz pomoć FIFPro reagovati svim pravnim sredstvima kako bi zaštitio svog člana Domagoja Vidu.

Protekle nedelje, na početku utakmice Bešiktaša i Ajaksa, komentator holandske televizije Sierd de Vos vređao je Domagoja Vidu tokom pozdravljanja igrača dva tima.

U momentu kada su u krupnom planu bili Domagoj Vida i Dušan Tadić, De Vos je krenuo sa monologom:

„Vida inače ne sme da igra u ovom terminu jer je previše ružan, a sada i deca gledaju televiziju. Bešiktaš je zbog togao morao da plati i traži posebnu dozvolu da Vida igra“, sipao je De Vos.

Bez obzira na razloge iz kojih je holandski komentator kivan na Vidu, a oni sežu još u vreme kada je Vida igrao za zagrebački Dinamo, svakako nije našao pravi način da iskaže svoju frustraciju.

„Fudbalski komentator Sierd de Vos uoči utakmice Bešiktaša i Ajaksa na sramotan i neprimeren način komentarisao je našeg člana, reprezentativca Hrvatske i igrača Bešiktaša Domagoja Vidu.

Sramotno, neprofesionalno i krajnje neprimereno je da bilo ko koristi prostor javne televizije kako se sa nekim obračunavao na ličnom osnovu.

HUNS je u kontaktu sa svetskim udruženjem profesionalnih fudbalera (FIFPRO) i preduzeće sve pravne korake kako bi zaštitio svog člana, ali i sve ostale fudbalere od ovakvih neprimerenih komentara“, navedeno je u saopštenju Sindikata.

 

Komentari

Vaš komentar