Navijači Liverpula tuže UEFA zbog finala Lige šampiona

Podeli:
Guliver

Ovogodišnje finale Lige šampiona, zapravo ceo fijasko oko početka utakmice, i dalje su tema.

Navijači Liverpula su sa više strana označeni kao glavni krivci za kolapse na ulasku na stadion, a zapravo je najvećem broju njih celo veče preselo. Nisu mogli da uđu na stadion iako su imali skup plaćene karte, našli su se na meti policije i navijača Reala, a na kraju su se pojavili i brojni pokušaji da oni za sve budu krivi. Nekoliko sati kasnije njihov tim je izgubio finale.

Činjenica je i da UEFA i dalje sprovodi istragu i da je uputila izvinjenje navijačima Liverpula, ali i da je Senat Francuske zaključio da su problemi bili organizacione prirode.

Mesecima kasnije stiže i epilog. Oko 2.000 navijača engleskog kluba odlučilo je da tuži Evropsku fudbalsku uniju zbog povreda i psihološke traume doživljene tog 28. maja u Parizu.

Advokati su angažovani, a tužba će biti podneta zbog povrede ugovora o prodaji karata i nemara u brizi o navijačima koji su povrešeni i fizički i mentalno.

Liverpul je u svojoj istrazi onoga što se dogodilo prikupio oko 8.500 svedočenja navijača o dešavanjima uoči finala i ta dokumentacija biće dostavljena UEFA pred nezavisnu reviziju.

„Najbitnije je da lekcija bude naučena i da se u budućnosti ne ponavljaju scene kao u Parizu“, poručio je izvršni direktor Liverpula Bil Hogan.

Komentari

Vaš komentar