„Nova Liga šampiona je samo malo manje zlo od Superlige“

Champions League 22. apr. 202121:53 > 22:0312 komentara
Podeli:
Miguel A. Lopes/ Pool via REUTERS

Reprezentativac Nemačke i fudbaler Mančester Sitija Ilkaj Gundogan kaže da UEFA novim formatom Lige šampiona samo pokazuje da niko ne misli na igrače.

Liga šampiona

Iskusni vezni fudbaler kritikovao je UEFA zbog novog formata Lige šampiona, koji bi trebalo da krene od 2024. godine.

Uz sve stvari u Super ligi … možemo li, molim vas, da razgovaramo i o novom formatu Lige šampiona? Sve više i više utakmica, da li niko uopšte razmišlja o nama igračima? Novi format Lige šampiona samo je manje od dva zla u odnosu na Superligu ...“, napisao je Ilkaj Gundogan na Tviteru.

UEFA je u ponedeljak objavila da će se od 2024. godine Liga šampiona proširiti sa 32 na 36 klubova. Grupnu fazu zameniće liga koja uključuje sve klubove. Osam najboljih će se automatski plasirati za nokaut fazu, dok će timovi od devetog do 24. mesta igrati dvomeču u plej-ofu za preostalih 16 mesta. Odatle bi se takmičenje nastavilo po sadašnjem formatu nokaut-faze.

Što se Superlige tiče i dalje je ostala nepoznanica kako je sve trebalo da izgleda, jer je prva ideja uključivala 20 klubova, od kojih bi 15 bili nepromenljivi članovi. Međutim, objavljena su imena samo 12 stalnih klubova, od kojih je većima na kraju odustala odustala nakon žestoke reakcije navijača i fudbalske javnosti.

Komentari

Vaš komentar