Pioli: Poraz od Liverpula može da koristi protiv Atletika

Podeli:
Stefano Pioli
REUTERS/Ciro De Luca

Iskustvo poraza od Liverpula učiniće da Milan bude još spremniji za sledeću utakmicu u Ligi šampiona protiv španskog prvaka Atletiko Madrida, izjavio je trener "rosonera" Stefano Pioli.

Italijanski klub, koji se posle osam godina vratio u najprestižnije evropsko klupsko takmičenje, doživeo je poraz (2:3) na Enfildu u prvoj utakmici B grupe.

Videli smo da mali detalji pravu razliku na tim utakmicama. Primili smo golove na Enfildu posle nepažnje i nekih tehničkih grešaka. Moramo da igramo na veoma visokom nivou – jednostavno, brzo, bez pogrešnih rešenja, kako bismo bili u stanju da zaustavimo rivala u svakom trenutku. Reč je o ekipama koje su godinama igrale u Ligi šampiona i po pravilu stizale do same završnice. Verujem da nam iskustvo Liverpula može pomoći da budemo spremniji i konkurentniji protiv veoma jake ekipe Atletika„, rekao je Pioli.

Milan je ove sezone neporažen u Seriji A, dok je španski šampion u subotu izgubio na gostovanju Alavesu (0:1) i ima jednu pobedu na poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima.

Ne slažem se da su u lošoj formi. Bili su neporaženi do subote i još uvek su blizu vrha u La Ligi“, rekao je Pioli. „Oni su jaka ekipa sa sjajnim trenerom, a igrači su uvek spremni da iskoriste svaku grešku protivnika. Moramo da budemo posvećeni i oprezni svih 90 minuta„.

Komentari

Vaš komentar