Ris Džejms lopovima: Vratite mi medalje, policija vas prati

Champions League 16. sep. 202117:50 > 18:53
Podeli:
Ris Džejms Chelsea's Reece James in action
REUTERS/Hannah Mckay

Fudbaleru Čelsija Risu Džejmsu lopovi su provalili u kuću i ukrali medalje i trofeje dok je u utorak igrao protiv Zenita u prvom kolu Lige šampiona.

Defanzivac londonskih Plavaca kaže da su mu lopovi tom prilikom ukrali medalje pobednika Lige šampiona i Superkupa Evrope, kao i medalju vicešampiona EURO 2020.

Sreća u nesreći je da nikog nije bilo u kući tokom pljačke.

„Želim da vas obavestim da sam na bezbednom i da sam dobro“, poručio je Ris Džejms obožavaocima preko društvenih mreža i dodao:

Grupa kukavica i razbojnika provalila mi je u kuću. Uspeli su zajedno da podignu težak sef sa nekim mojim ličnim stvarima i prebace u svoj automobil. Nikada ne držim nikakav nakit u kući, tako da sve što je bilo u sefu bile su moje fudbalske medalje Lige šampiona i Superkupa, kao i medalja vicešampiona sa Evropskog šampionata.

Te medalje sam osvojio predstavljajući Čelsi i Englesku – to su počasti koje mi nikada ne mogu oduzeti bez obzira što su mi ukrali  medalje kao dokaz da sam učestvovao u tim uspesima.

Ipak, apelujem na sve navijače Čelsija i Engleske da pomognu u identifikaciji i predaji ovih osoba niskih pobuda koje nikada neće moći da budu spokojne jer se dokazi sve više pojavljuju protiv njih. Policija, moji savetnici i Čelsi stoje iza mene jer imamo čvrste tragove o tome ko su počinioci. Približavamo im se.“

Ris Džejms je bio deo ekipe Čelsija koja je u maju pobedila Mančester Siti 1:0 u finalu Lige šampiona u Portu. Sa klubom iz Londona osvojio je i Superkup Evrope pobedom na penale nad Viljarealom.

Istovremeno, pomogao je Engleskoj da dođe do finala EURO 2020, koje je selekcija Gareta Sautgejta izgubila na londonskom Vembliju od Italije na penale.

Komentari

Vaš komentar