Šahtjor iz Donjecka će Ligu šampiona igrati u Poljskoj

Podeli:
Milos Bicanski/Getty Images

Fudbaleri Šahtjora iz Donjecka, trenutno zajedno rade i treniraju sa ekipom Legije u Poljskoj, s obzirom da je šampionat Ukrajine prekinut, a prema rečima direktora Darija Srne, postoje više nego realni izgledi da se Šahtjor odomaći u Poljskoj, dok se na zavše ratni sukobi u Ukrajini.

“Pratimo situaciju u Ukrajini, treniramo i radimo sa ekipom Legije, a već smo počeli da razmišljamo o sezoni koja sledi. S obzirom da su šanse da utakmice Lige šampiona igramo u Ukrajini, predložićemo čelnicima UEFA da budemo domaćini u Poljskoj, da utakmice igramo u Varšavi”, naglasio je Darijo Srna, pa nastavio:

Šahtjor David Neres Dario Srna foto shakhtar.com
Foto shakhtar.com/David Neres i Dario Srna

“Poljska iako napreduje iz godine u godinu, još uvek nema sigurnog učesnika u elitnom evropskom takmičenju. S obzirom na pomoć i podršku koju smo dobili od čelnika Legije i građana Varšave, smatramo da je jedan od načina na koji možemo da se odužimo, je da dovedemo elitne evropske klubove u ovu zemlju i ovaj grad”.

S obzirom da je šampionat Ukrajine prekinut i da neće biti nastavljen, u Ligi šampiona će sigurno igrati Šahtjor jer je u momentu prekida šampionata imao 47 bodova, dva više u odnosu na Dinamo iz Kijeva.

Gonzalo Arroyo Moreno, Getty Images

Čelnici UEFA će sigurno prihvatiti predlog Šahtjora, ostaje da se vidi gde će igrati ostali klubovi iz Ukrajine, a istovremeno i nada da će uskoro ponovo moći da igraju na svojim stadionima, pred svojim navijačima.

Komentari

Vaš komentar