Solšer: Kavani je naučio na teži način

Champions League 1. dec. 202015:525 komentara
Podeli:
Alex Livesey/Getty Images

Mančester junajted u sredu uveče igra protiv Pari Sen Žermena, a glavna tema na konferenciji Olea Gunara Solšera bila je situacija u kojoj se našao Edinson Kavani.

Heroj preokreta i pobede Mančester junajteda protiv Sautemptona Edinson Kavani našao se u neobranom grožđu zbog komentara koji je ostavio ispod fotografije jednog prijatelja a koji je ocenjen kao rasistički. Kavani je odgovorio prijatelju koji mu je uputio čestitku, a izbrisao je objavu sa svog Instagrama kada je shvatio kako bi mogla (i kako jeste) reč koju je upotrebio biti protumačena u Engleskoj.

Povezane vesti

Fudbalska asocijacija pokrenula je istragu protiv Kavanija koji se naknadno izvinio, a Ole Gunar Solšer mu je pružio podršku uz objašnjenje zašto je ipak važno da FA ispita ceo slučaj.

„Razgovarali smo sa Edinsonom i veoma mu je žao zbog greške koji je napravio. Nije imao nikakvu lošu nameru, bio je to samo pozdrav prijatelju. Objasnili smo mu sve, a on će morati pred FA da objasni svoj stav i naravno da sarađuje sa njima. Ja ga u potpunosti podržavam. To je jedna od onih nesrećnih situacija, tek je stigao u zemlju, u Urugvaju se neke reči koriste drugačije nego ovde“, rekao je Solšer.

„Podržaćemo ga, ali podržavamo i FA takođe. Važno je da je FA od njega zatražila objašnjenje, važno je i da će to biti dostupno svima jer se mi borimo protiv bilo kakve diskriminacije. Čuo sam i komentar Gerija Nevila koji je rekao da igrači koji dolaze iz drugih zemalja i kultura treba da budu obučeni i naučeni nekim stvarima. Siguran sam da je Edinson naučio na teži način“, dodao je menadžer Junajteda.

Solšer je takođe rekao da je Kavani spreman da igra u sredu i da je svima jasno da će za njega to biti specifična situacija jer će igrati protiv svog nekadašnjeg tima.

Meč Mančester junajted – Pari Sen Žermen na programu je u sredu od 21 sat.

Komentari

Vaš komentar