Superkup Evrope se premešta iz Belfasta u Istanbul

Champions League 15. maj. 20218:19 > 8:211 komentar
Podeli:
Michael Regan/Getty Images

Evropska fudbalska unija (UEFA) namerava da se finale Superkupa Evrope za 2021. godinu preseli iz Belfasta u Istanbul. U njemu bi mogla da učestvuju dva engleska kluba, možda i dva kluba iz istog grada - Mančestera.

Liga šampiona

Na ovaj način UEFA pokušava da se izbori sa posledicama preseljenja ovosezonskog finala Lige šampiona iz Turske u Portugal već drugu godinu zaredom.

Istanbul je 29. maja trebalo da bude domaćin finala Lige šampiona između Mančester Sitija i Čelsija, ali je zbog problema organizacije meča usled aktuelne epidemiološke situacije u Turskoj, oldučeno da se dva engleska tima bore za veliki srebni pehar u Portu, na stadionu Dragao.

UEFA sad želi da finale Superkupa Evrope 11. avgusta bude jedna od mera kompenzacije koja se nudi turskim fudbalskim vlastima. U planu je kako se očekuje da Istanbul dobije i finale Lige šampiona 2023. godine.

Konačna odluka o promeni mesta održavanja Superkupa tek treba da se donese, ali BBC navodi da postoje najave da će Istanbul najverovatnije biti domaćin ovog meča.

U finalu Lige šampiona 29. maja sastaju se Mančester Siti i Čelsi, a tri dana ranije u finalu Lige Evrope rivali su ekipe Mančester Junajteda i Viljareala.

Komentari

Vaš komentar