Suspendovan sudija koji je od Holanda tražio autogram

Champions League 9. apr. 202117:006 komentara
Podeli:
Erling Holand
Pool via REUTERS/Leon Kuegeler

Sudijska organizacija Rumunije suspendovala je do daljeg sudiju Oktavijana Sovrea, koji je posle utakmice između Mančester Sitija i Borusije Dortmund (2:1) od Erlinga Holanda u tunelu zatražio autogram.

Pomoćnik Ovidijua Hacegana trčao je za Norvežaninom da bi ga zaustavio, a zatim ga je zamolio da mu se potpiše na kartone. Holand je to učinio, a rumunski sudija je posle toga bio na udaru kritika svih onih koji su takvo ponašanje smatrali neprimerenim, pa čak i na udaru kritika svojih kolega.

Iako se kasnije ispostavilo da je Sovre potpisane kartone želeo da stavi na aukciju za pomoć osobama sa autizmom, UEFA i rumunska sudijska organizacija nisu imale mnogo razumevanja.

„UEFA je učinila sve da biste vi kao sudije bili poštovani od strane svih učesnika u igri, a vi sto u tome pomogli. Ako želite da vas poštuju kao i igrače, zašto biste ih pitali za dres ili autogram? Da li oni od vas traže autograme“, napisao je rumunskoj sudijskoj organizaciji Roberto Roseti, šef UEFA sudija.

Rumunski mediji preneli su da se tamošnja sudijska organizacija odlučila za suspenziju posle kritika prvog čoveka UEFA za suđenje i Sovre je do daljeg uklonjen iz ekipe Ovidijua Hacegana, a neće moći ni samostalno da sudi utakmice rumunskog prvenstva.

 

Komentari

Vaš komentar