Bošković za SK: Fudbal u Crnoj Gori je prosečan

Crna Gora 24. dec. 201618:13 > 18:15
Podeli:
FK Budućnost

Izvršni direktor Budućnosti Velibor Bošković rekao je u intervjuu za Sport klub da je zadovoljan učinkom Podgoričana u prvoj trećini prvenstva. Budućnost je na 17 utakmica ostvarila 13 pobeda, tri remija, a jedini poraz je doživela od Rudara iz Pljevalja.

Pred zimsku pauzu, koja je već nastupila, Budućnost ima 42 boda, a prate je Mladost sa 31 i Dečić sa 28.

Izuzetno smo zadovoljni ostvarenim, ali ne smatramo da je pitanje šampiona rešeno, naprotiv. Rezultate koje smo postigli u prvom delu sezone su veliki motiv i obaveza da do kraja šampionata uložimo maksimum napora i truda kako bi stigli do trona i prilike da se uključimo u kvalifikacije za Ligu šampiona. Svi u klubu smo svesni da na tom putu moramo da respektujemo svakog protivnika i da svakoj utakmici moramo da priđemo maksimalno profesionalno. To je jedini način da stignemo do prethodno spomenutog cilja“, rekao je Bošković.

U nedavnom intervjuu koji je dao za Sport Klub, selektor Crne Gore,Ljubiša Tumbaković je pohvalio ekipu Budućnosti. Naglasio je da je tim iz Podgorice zasluženo na prvom mestu, da ima mlad, a ujedno i veoma kvalitetan tim, koji ima potencijal, ali pred kojim je još mnogo rada.

Komplimenti koje dobijamo od eminentnih i priznatih stručnjaka gode, ali i obavezuju. Ponavljam, naš cilj je da budemo bolji i kvalitetniji iz dana u dan. Pored komplimenata mi smo naravno spremni i na kritike, ako je to u interesu i ako doprinosi boljitku kluba“, rekao je Bošković i nastavio, „Naš tim je trenutno spoj mladosti i iskustva. Nastojimo i veliku pažnju posvećujemo radu sa mlađim selekcijama. Naš cilj je da stvorimo bazu iz koje ćemo crpeti dodatnu energiju za napredak Budućnosti. To je jedini put da budemo stabilan tim”.

FK Budućnost

Iako je u prvenstvu Budućnost dominantna, u Kupu je već eliminisana, a poraz od Grblja nije lako prihvaćen u taboru Podgoričana. Pored Grblja u polufinale su se plasirali Sutjeska, Zeta i Rudar.

Grbalj je imao više sreće i zasluženo je stigao do polufinala. Naravno da smo želeli da se borimo i za trofej u Kupu, ali nismo bili miljenici fortune, presudio je gol u gostima. Grblju želimo mnogo uspeha u nastavku takmičenja. Sport je takav da ne dozvoljava vreme za tugovanje. Okrenuli smo se šampionatu, radu sa mlađim selekcijama”, istakao je Bošković.

Na pitanje, kakav je kvalitet fudbala u Crnoj Gori, Bošković je rekao:

Na prosečnom nivou. Želja nam je da Budućnost napravi iskorak dalje, ali isto tako nam je želja da to urade i ostali klubovi u Crnoj Gori. To je jedini način da vratimo publiku na stadione, da privučemo medijsku pažnju, a ponovo stvorimo asove kakvi su bili Savićević, Mijatović, braća Brnović i mnogi drugi. Nastojimo da bude primer ostalim klubovima. Trudimo se da stepen profesionalizma podignemo u svim segmentima kluba i da postanemo primer kako se stiže do uspeha. Merilo kvaliteta je učinak u Evropi. Da bi klubovi iz regiona bili konstantni u Ligi Evrope ili Ligi šampiona, potrebno je maksimalna reorganizacija, maksimalan profesionalizam. Moramo da se ugledamo na uspešne klubove iz Evrope. Rad sa mlađim selekcija i stvaranje igrača u sopstvenim školama je jedini način da se u bliskoj budućnosti približimo cilju, a to su naravno dobri rezultati u Evropi. Što se Crne Gore tiče, nema problema sa entuzijazmom, nema problema kada je talenat dečaka koji žele da se bave fudbalom, ali ima problema sa stručnim radom, sa metodologijom rada sa pravilnim razvojem talenta”.

FK Budućnost

Uspeh reprezentacije na startu kvalifikacija za Mundijal mogao bi da bude pokretačka snaga za unapređenje fudbala u Crnoj Gori. Izvršni direktor Budućnosti se slaže sa takvim stavom.

Budućnost je najveći i najpoznatiji glub iz Crne Gore koji je decenijama proizvodio igrače za državni tim. Izuzetno smo srećno zbog rezultata koji je do sada ostvarila reprezentacija Crne Gore. Budućnost je uvek bila uz reprezentaciju i od srca se nadamo da će Ljubiša Tumbaković sa svojim pulenima uspeti da stigne do cilja. Nama iz kluba ostaje da radimo, stvaramo i nastojimo da stvorimo što više igrača koji će kvalitetom uspeti da stignu do reprezentacije“, naglasio je Bošković.

Šampionat se nastavlja početkom februara, a Budućnost već na startu ima težak posao, s obzirom na to da je očekuje gostovanju ekipi Zete.