Varvari: Krivi su Savićević i Vukotić a ne mi

Crna Gora 24. maj 201713:07 > 13:12
Podeli:
FK Budućnost

Utakmica Budućnost - Mladost prekinuta je sredinom drugog poluvremena kada su navijači Budućnosti popularni “Varvari“ zapalili zastave, stolice, bacali baklje na teren... Sudije su tražile da napuste stadion, oni su to odbili, meč je prekinut.

Sada se čeka odluka Disciplinske komisije. Mladost će meč dobiti sa 3:0, Budućnost će biti kažnjena novčano i sigurno će nekoliko utakmica odigrati bez gledalaca. Ukoliko članovi Disciplinske komisije donesu odluku da ekipi Budućnosti oduzmu ne tri nego jedan bod, sigurno je da Budućnost neće biti šampion. Trenutno Budućnost, Mladost i Zeta, pre odluke pomenute Komisije imaju po 54 osvojena boda. U međuvremenu saopštenje su izdali i „Varvari“.

Izražavamo ogorčenje načinom igre, kukavičkim držanjem i pristupom naših igrača. S obzirom da nisu uputili nijedan šut na gol protivnika do prekida meča, nešto više od poraza nije ni bilo za očekivati. Jedina olakšavajuća okolnost im je da ih sa klupe mesecima vodi najneuspješniji trener na kugli zemaljskoj, osoba groteskne pojave i primitivnih manira.

Meč je prekinut bez ikakvog posebnog razloga. Naime, jedna od odbačenih baklji je zapalila plastičnu stolicu, pa se vatra proširila na njih još nekoliko. Ovo je slika koja se viđa na bilo kom ozbiljnijem derbiju u svetu, a da ne govorimo u našem okruženju. Naglašavamo da nikakve opasnosti nije bilo za gledaoce. Uostalom vatru smo ugasili MI.

Naši predstavnici su u razgovoru sa rukovodiocima policijskog obezbeđenja na stadionu, čuli da što se njih tiče nema nikakvog razloga za prekid meča ili pražnjenje tribine. Tada im je rečeno da na prekidu insistira delegat meča, jer ima naređenje izvesnog Boža Mićunovića, inače prononsiranog neprijatelja FK Budućnost.

Pošto niko od nas nije naivan, jasno je da Mićunović ovakve i slične stvari protiv našeg kluba radi uz punu podršku i odobravanje vrha FSCG i njegovog predsednika Dejana Savićevića. Nažalost, bivši as, je stao na čelo družine koja godinama sve radi ne bi li trofeji odlazili u Budvu, Nikšić, Pljevlja, samo ne u naše vitrine.

Varvari zahtevaju od uprave FK Budućnost da se za pravo na titulu bore svim pravnim sredstvima, makar to značilo i žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Takođe, očekujemo munjevitu reakciju u pogledu smene trenera i radikalnih promena u igračkom kadru”, kaže se u saopštenju navijača Budućnosti.