Ništa od Partizana, Simić u Pahtakoru!

Crna Gora 25. jun 201719:23 > 19:32
Podeli:
Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

U jednom trenutku se pojavila informacija da bi defanzvac ruskog Rostova i reprezentativac Crne Gore Marko Simić, karijeru mogao da nastavio u Partizanu.

Mnogi su tvrdili da su pregovori blizu kraju, ali ponovo se pokazalo da ništa nije gotovo dok se zaista ne privede kraju. Naime, Simić se iz Rusije preselio u Uzbekistan. Postao je novi igrač najboljeg kluba ove zemlje Pahtakora. Simić je stavio paraf na ugovor koji će važiti dve godine. U Pahtakoru u kojem je trener bivši gruzijski fudbaler Šota Arveladze, 30-godišnji Simić je zadužio dres sa brojem 55.

„Čast mi je da sam postao deo jednog velikog i dobro organizovanog kluba kakav je Pahtakor. Uložiću maksimum kako bih pomogao ekipi u ostvarenju ciljeva. Još se nisam upoznao sa saigračima, ali za to će biti dovoljno vremena“, naglasio je Simić na promociji.

Pahtakor je crnogorskoj fudbalskoj javnosti u Crnoj Gori poznat i kao klub koji je 2010. godine sa uspehom vodio crnogorski trener Miodrag Mijo Radulović. Simić neče imati mnogo problema sa aklimatizacijom i prilagođavanjem jer će mu društvu praviti nekadašnji igrač Budućnost Adnan Orahovac, koji takođe igra u defanzivnoj liniji.

Marko Simić je rođen u Obrenovcu 1987. godine. Tokom karijere branio je boje Spartaka iz Varne, Radničkog iz Kragujevca, Honveda, Bežanije, Jagodine, BATE Borisova, Kajzerispora, Hapoela iz Tel Aviva, Rostova i naravno reprezentacije Crne Gore za koju je od 2013. godine do meča sa Jermenijom odigrao 21 meč.

Što se Pahtokora tiče, radi se o jedinom klubu iz Uzbekistana koji je učestvovao u ligi SSSR-a. Od kako je Uzbekistan samostalna država, Pahkakor može da se pohvali da je osvojio šest uzastopnih titula od 2002. do 2007. godine, i sedam puta uzastopno trofej u Kupu od 2001. do 2007. godine. U AFC Ligi šampiona, Pahtakor je dva puta stizao do polufinala. Ukupno, tim iz Taškenta ima 11 titula Uzbekistana, isto toliko trofeja u Kupu, titulu šampiona SSSR iz 1972. godine i Kup SSSR 1968. godine. Prošlu sezonu Pahtakor je završio na petom mestu.

Pomenuti trener Šota Arveladze je odigrao 61 put za reprezentaciju Gruzije i postigao 26 golova. Između ostalog kao igrač branio je boje Ajaksa, Rendžersa, AZ Alkmara… Kao trener radio je u Kajzerisporu, Trabzonu, Makabiju iz Tel Aviva.