Novi disciplinski postupak protiv FK Budućnost

Crna Gora 26. okt 20175:07 > 5:08
Podeli:
FK Budućnost

Disiciplinska komsija FSCG pokrenula je novi postupak protiv Fudbalskog kluba Budućnost, zbog nedoličnog ponašanja navijača na meču 12. kola šampionata Crne Gore protiv Mladosti.

Ovaj meč je odigran u nedelju, završen je rezultatom 3:3, a Sutjeska je pobegla na plus 8 na tabeli. Podsećanja radi Budućnost je u završnici prošle sezone kažnjena posle utakmice sa ekipom Mladosti sa šest utakmica bez gledalaca. Još je dobro i prošla jer joj nisu oduzeti bodovi, pa je u ludoj završnici stigla do trona i kvalifikacija za Ligu šampiona.

Tek što su se vratili na stadion, navijači Budućnosti su napravili novi incident. Bilo je to na utakmici sa Petrovcem. Budućnost je jednu utakmicu kao domaćin igrala u Danilovgradu protiv Koma, odradila je jedan meč bez gledalaca protiv Zete i treba još jedan protiv Grblja na osnovu te kazne. Kazna je usledla zbog vređanja čelnika FSCG i paljenja pirotehničkih sredstava.

„Shodno članu 134 Disciplinskog pravilnika FSCG pokreće se disciplinski postupak protiv FK Budućnost zbog nedoličnog ponašanja njihovih organizovanih navijača na utakmici 12. kola Mladost – Budućnost „ navodi se u saopštenju FSCG.

Ostaje da se vidi da li će pokretanje novog disciplinskog postupka rezultirati novim suspenzijama i kaznama kada je Budućnost u pitanju. Ono što zaista predstavlja kuriozitet je podatak da je Budućnost u dosadašnjem delu sezone sedam utakmica odigrala bez prisustva navijača na svom stadionu i ostvarila skor od sedam pobeda uz gol razliku 16:2.

S druge strane, Budućnost je dve utakmice odigrala na svom stadionu uz prisustvo navijača. Obe su završene nerešeno i bez golova. Protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona i protiv Petrovca u domaćem šampionatu.