Rakojević za SK: Ponosan sam na momke koje vodim

Crna Gora 12. dec 201716:24 > 16:28
FK Sutjeska

Deda Mraz je ranije došao u Nikšić. Fudbaleri Sutjeske mu se nisu nadali posle poraza od Budućnosti u prethodnom kolu. Bili su fokusirani i odlučni u nameri da pobede Kom i na odmor odu sa kapitalom od deset bodova.

Getty Images/Stephen Pond

Golom Igora Ivanovića koji je trenutno prvi srelac lige sa devet golova, jednim više od mladog Nikole Krstovića iz Zete, Sutjeska je pobedila Kom sa 1:0, a onda je stigao najlepši mogući poklon za Novu godinu. Iskra je pobedila Budućnost u Podgorici, pa je Sutjeska na zimsku pauzu otišla sa plus 13.

Mnogi su odmah rekli da je pomalo i sudbina umešala prste u epilog prvog kola trećeg od četiri kruga takmičenja koliko će se igrati ove sezone. Naime, prošle sezone Sutjeska je mogla do titule da je pobedila Iskru u Danilovgradu dva kola pre kraja šampionata, ali nije. Da li je Iskra sada na neki način vratila dug Nikšićanima? Da li je odlučila da se titula iz Podgorice preseli u Nikšić?

„Rekao bih da je sudbina umešala prste da smo osvojili titulu, ali nismo. Naravno da smo srećni što smo uvećali prednost i što na odmor idemo sa 13 bodova više u odnosu na Budućnost. Međutim, titulu još nismo osvojili. Ostalo je da se odigra još 17 kola. Mnogo bodova je u opticaju. Moramo da se držimo dogovora sa početka sezone a on glasi, svaka naredna utakmica je finale. Taj dogovor je za sada funkcionisao dobro i nadam se da će tako biti i u nastavku sezone. Momci su svesni da su uradili odličan posao, ali isto tako posle poraza od Budućnosti su shvatili da nema opuštanja, da nema spavanja na lovorikama. Svesni su da od njih sve zavisi, ali da svaki meč moraju da igraju kao da je biti ili ne biti jer je u fudbalu svaka prednost dostižna“ , rekao je trener Sutjeske Nikola Peco Rakojević.

Na pitanje da li će tokom zimske pauze biti nekih izmena u sastavu tima, Rakojević je rekao:

„Rekao sam momcima da su odradili sjajan posao. Čestitao im na sjajnom radu i sjajnom odnosu prema obavezama. Poželeo im da se dobro odmore i izrazio nadu da ću ih sve ponovo videti na priprema koje počinju sredinom januara. U tom slučaju većih promena u sastavu tima neće biti jer sam ja izuzetno zadovoljan ekipom koju vodim. Ovde mislim i na igračke i na ljudske karakteristike. Stvarno je milina raditi sa momcima koje ja vodim. Ponosan sam na njih“, naglasio je Rakojević.