Ostojić za SK: Sužava se krug – Sivić, Ćurčić ili…

Crna Gora 20. dec 201714:48 > 14:58
FK Budućnost

Bliži se kraj nedelje, a navijači Budućnosti sa nestrpljenjem čekaju da čuju ko će biti novi trener Budućnosti. Dolazak novog trenera je do kraja nedelje najavio izvršni direktor Velibor Bošković.

Miloljub Ostojić koji je sezonu počeo kao sportski direktor, a sada je savetnik za sportska pitanja predsednika kluba Žarka Burića rekao je da je spisak kandidata bio jako dug. Neki su bili intersantni klubu, a neki su se sami nudili.

U medijima se spominjalo mnogo imena, a savetnik predsednika Burića koga će na mestu sportskog direktora najverovatnije zameniti Risto Lakić, kako bi se pojačao rad u sportskom sektorum, jer Ostojić ima dosta obaveza u Beogradu tako da ne može stalno da bude uz ekipu, u razgovoru za Sport Klub je bio više nego konkretan.

„U početku smo želeli Miloša Veselinovića, ali je on odobrao Voždovac. Pričali smo i sa Ilijom Stolicom ali on čeka angažman u inostranstvu. Samim tim krug kandidata se sužava, jer nama treba trener stvaralac koji će od postojećeg kadra uz nekoliko pojačanja napraviti tim kadar da bude konkurentan u Evropi naredne sezone i sezonama koje slede“, rekao je Miloljub Ostojić i nastavio:

„Sada su tri imena u opticaju. To su Tomislav Sivić, Radovan Ćurčić i Vladimir Vermezović. Tačno je da smo najavili da će trener biti izabran do kraja nedelje, ali delikatno je pitanje i ne smemo da pogrešimo, a samim tim ne smemo ni da žurimo. Ako bude do kraja nedelje dobro, ako ne opet dobro. Ali biće brzo“.

Sergio Camacho, Getty Images Sport

Na pitanje da li će biti promena u sastavu tima i kako komentariše rad trenera Dragana Kažiča, Ostojić je rekao:

„Promene u sastavu će zavisiti od trenera i njegove vizije. Što se tiče Dragana Kažića mogu da kažem da je jako dobro i profesonalno radio svoj posao. Imao je viziju da napravi evropsku Budućnost. Bio je na dobrom putu, pokazalo se to protiv Partizana, pa pobedama nad Sutjeskom u četvrtfinalu Kupa, u mnogim utakmicama tokom šampionta ali….“, rekao je Ostojić i nastavio:

“Ali, Sutjeska je imala ogromnu prednost i čelnici kluba su morali da reaguju. Problem je bio što ekipa jednostavno nije uspevala da probije bunker na gostujućim terenima. Mnogo kikseva je napravljeno, a Nikšićani su to materijalizovali i stekli veliku prednost. Da li je dostižna? Teško, ali jeste“.

Znači ostaje nam da sačekamo još malo, a spisak kandidata na papiru je baš jak – Tomislav Sivić bivši selektor mlade reprezentacije Srbije, Radovan Ćurčić selektor mlade i A reprezentacije Srbije, Vladimir Vermezović trener Partizana…

Getty images/Gallo Images