FK Budućnost: Melunović u Kini, Stolica opet u igri?

Crna Gora 22. dec 201715:55 > 16:01
Podeli:
www.fk-buducnost.me

Dok Budućnost i navijači ovog kluba čekaju ime novog trenera, došlo je do značajne promene u sastavu tima. Alen Melunović je otišao u Kinu.

 Jedan od najboljih igrača Budućnosti u prošloj sezoni, momak koji je sa šest golova treći strelac lige iza Igora Ivanovića (Sutjeska) i Nikole Krstovića (Zeta), karijeru će nastaviti u Kini i to u kineskom drugoligašu Šiđiazuangu koji je prošlu sezonu završio na trećem mestu.

Novi klub Alena Melunovića je osnovan 2001. godine kao amaterski. Godine 2011. je postao profesionalni, a cilj u novoj sezoni je plasman u elitu.

U međuvremenu što se trenera tiče, situacija se promenila za nijansu ali jako značajnu. Naime, u igri je ponovo Ilija Stolica donedavno prvi trener Voždovca. Pored Ilije Stolice, Budućnost kako je nedavno za Sport Klub izjavio sportski direktor i savetnik predsednika Žarka Burića Miloljub Ostojić vodi razgovore sa Tomislavom Sivićem, Radovanom Ćurčićem i Vladimirom Vermezović.

Ostojić je u tom razgovoru naglasio je da je Ilija Stolica bio jedna od prvih želja, ali da se on opredilo sa inostrani angažman. Kako saznajemo, razgovori su ponovo uspostavljeni, pa je Stolica ponovo u igri za mesto prvog trenera aktuelnog šampiona Crne Gore.

U trenutku kada je smenjen Dragan Kažić, kao prvi pik je slovio Duško Vlaisavljević bivši trener Zete i Koma. S obzirom da od prelaska u Budućnost nema ništa, a da je Vlaisavljević zadovoljan u Komu, ugovor je produžen na još dve godine.