Jovović za SK: Svi u klubu dišemo kao jedan

Crna Gora 27. apr. 201820:09 > 20:11
Podeli:
FK Sutjeska

Na šest kola pre kraja šampionata Crne Gore u fudbalu, Sutjeska je stigla do trona. Šampionski šampanjac je otvoren, a misli usmerene ka uspešnom završetku sezone, kao i pripremama za Ligu šampiona. Direktor kluba Nikola Jovović rado je prihvatio razgovor za Sport Klub.

Planovi Sutjeske na početku ove, kao i svih prethodnih sezona, su bili vezani za ostvarivanje rezultata koji omogućava nastupanje u kvalifikacijama za Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Naravno da smo u planovima imali borbu za trofeje Ovakvu sezonu, pre njenog početka, mislim da ni najveći optimisti nisu mogli da planiraju i prognoziraju , a da od svog okruženja ne budu, u najmanju ruku, proglašeni neozbiljnim. Ipak, siguran sam da ništa nije slučajno. Klub je u poslednjih šest godina pretrpeo značajne izmene i otpočeo jedan zahtevan i dugotrajan proces rehabilitacije i modernizacije. Zahvaljujući razumevanju opštine Nikšić i njenih čelnih ljudi obezbeđena je finansijska stabilnost koja je osnovni preduslov za ozbiljno i dugoročno planiranje. Povratak u klub trenera Nikole Rakojevića je bio „kec na deset“. Osećala se pozitivna energija koja je nagoveštavala uspešnu sezonu“ rekao je direktor kluba NIkola Jovović za Sport Klub i nastavio:

Svi u klubu smo disali jednim plućima i svi smo bili u službi tima. Početak prvenstva i prve pobede u nizu samo su potvrdile da smo na dobrom putu i donele dodatno samopouzdanje. Momci su počeli da obaraju i prve rekorde, a ozbiljnost su uspeli da zadrže na maksimalnom nivou. Ako bih morao neki od rekorda da izdvojim onda bih odabrao onaj koji će zadugo ostati da se pominje i prepričava. Uspeli smo svaku ekipu iz lige da pobedimo jednu za drugom bez primljenog gola, uz gol razliku 19:0. Postignuti rezultati začinjeni rekordima sigurno prijaju svima nama u klubu i služe na čast i ponos svim Nikšićanima, ali i svim pravim ljubiteljima fudbala u Crnoj Gori.

Sutjeska je stigla do treće titule u istoriji, a sada već može da se govori i o trofejnom nizu. Prošle sezone je pod komandom Nikole Rakojevića osvojen Kupa, a da je Sutjeska dva kola pre kraja pobedila Iskru u Danilovgradu, osvojila bi duplu krunu. Ove sezone je osvojena titula.

Osvajanje Kupa prošle i osvajanje titule ove godine su samo nastavak trofejne serije Sutjeske koja je počela u sezoni 2013/14. U poslednjih šest sezona Sutjeska je osvojila četiri trofeja i pet puta izborila učešće na međunarodnoj sceni. To nam daje za pravo da se nadamo da ćemo nastaviti putem koji idemo i koji je blago rečeno uspešan.Tofeje ne smemo obećati, jer trofeji se ne obećavaju nego osvajaju. Obećavamo samo bespoštednu i poštenu borbu za njih do poslednjeg atoma snage.

FK Sutjeska

Ljubitelji fudbala u Crnoj Gori pomno će pratiti dešavanja u šampionatu Crne Gore. U centru pažnje će biti borba za preostala mesta u Evropi, za opstanak, za trofej u Kupu. Ali, pomno će pratiti i svaki potez Nikšićana u pogledu stvaranja tima za leto kada su na programu kvalifikacije za Ligu šampiona.

Čekaju nas kvalifikacije za Ligu šampiona i za njih se moramo ozbiljno pripremiti. Šešir nepovlašćenih klubova u kojem se nalazimo može samo da nam obeća atraktivnog i jakog protivnika a na nama je da potvrdimo da David može protiv Golijata. Takmičarski pogon sa stručnim štabom nam je ostvarenim rezultatom prilično rano omogućio da počnemo pripreme za Evropu“ rekao je Jovović i nastavio:

Na vreme smo obavili razgovore sa većinom igrača koji su bili nosioci igre u tekućoj sezoni. Sa svima njima je postignut dogovor da ostanu u Sutjesci, da odigraju kvalifikacije za Ligu šampiona, odnosno da ostanu u Sutjesci za sledeću sezonu ukoliko na dobiju ponudu za neki inostrani angažman koji im obezbeđuje višestruko veća primanja. Zajednički smo utvrdili rok do kojeg mogu doći sa inostranom ponudom za odlazak kako bi klubu ostalo dovoljno vremena da nađe adekvatnu zamenu. Nažalost, realnost je trenutno takva da primanja u našem fudbalu ne mogu igračima da obezbede nekakvo dugoročno rešenje svog statusa, pa je cilj svakog od njih da u kratkoj igračkoj karijeri pokušaju da iskoriste neki eventualni inostrani angažman i tako dugoročnije finansijski obezbede sebe i svoju porodicu. O svemu ćemo, kao i do sada blagovremeno obaveštavati medije“.

Sutjeska već ima iskustva kada je učešće u Ligi šampiona u pitanju tokom ove sezone. Naime, omladinci su kao šampioni države branili ugled Crne Gore u elitnom takmičenju u kojem su zaustavljeni od Honveda.

Veća pažnja će biti posvećena mladim igračima iz omladinskog pogona koji će iskreno se nadamo i ove godine biti šampioni države i učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Njihovo postepeno i dozirano primicanje prvom timu garantuju njihov kontinuirani napredak i razvoj. Njihov kvalitet, a ne moranje i procenti od prodaje i transfera biće im jedina preporuka za seniorski sastav“, naglasio je Jovović.

Što se navijača Sutjeske i ljubitelja fudbala u Crnoj Gori pitanje svih pitanja glasi, da li Nikola Peco Rakojević ostaje na klupi Sutjeske?

„Popularni Peco nema u Sutjesci status kao ostali treneri. On je dete Sutjeske i u njoj je proveo čitavu svoju igračku karijeru a u više navrata bio trener. Pored svog posla koji obavlja maksimalno profesionalno Peco, zahvaljujući svom velikom iskustvu i ljudskim osobinama neretko podeli i po koji roditeljski i drugarski savet i preporuku svima nama u klubu, od igrača do uprave. Prilikom njegovog dolaska, razgovor vezan za uslove angažovanja je trajao oko 5 minuta, ako ne i manje. Ništa duže nije trajao ni ovaj vezan za preciziranje uslova i produžetak saradnje. Naravno, administracija neće predstavljati prepreku ni Pecu ukoliko dobije iz inostranstva neku ponudu koja se ne odbija i u tom slučaju ćemo mu samo poželeti sreću“, naglasio je Nikola Jovović direktor Sutjeske.